if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Μαζικές προσφυγές κατά Folli Follie: Επενδυτές τρέχουν να δεσμεύσουν assets πριν τις τράπεζες

Folli Follie

Σε μη αναστρέψιμη τροχιά προς την αποσύνθεση στα εξον συνετέθη φαίνεται ότι εισέρχεται η Folli Follie, καθώς μετά την κατάθεση μήνυσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Εισαγγελία για την μη παροχή στοιχείων και την απαίτηση των τραπεζών για αύξηση εξασφαλίσεων, τη σκυτάλη παίρνουν οι επενδυτές, οι οποίοι συλλογικά και κατά μόνας κινούνται για τη διασφάλιση των επενδύσεών τους, ακόμα και για ανάκτηση απωλειών, λόγω παραπλάνησης.

Το σκηνικό που δημιουργείται θέτει υπό ασφυκτική πίεση της διοίκηση, η οποία παραμένει σε lock down, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να ανακόψει επίθεση για την επιθετική εξαγορά της εταιρίας, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει μπορέσει να δώσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στοιχεία για το ταμείο της εταιρίας, ενώ ο ανεξάρτητος έλεγχος που υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει η EY αμφισβητείται, καθώς καμία από τις πλευρές δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη μεταξύ τους σύμβασης ελέγχου.

Η κατάσταση που έχει ήδη χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας όχι μόνο για την εταιρία αλλά και για το εγχώριο χρηματιστηριακό, επιχειρηματικό και θεσμικό σύστημα, αναμένεται να εξελιχθεί σε κόλαφο, ιδιαίτερα μετά την κατάθεση αγωγών και μηνύσεων τάξεων (σσ μαζικών) από τους επενδυτές και τους ομολογιούχους που θα ζητούν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και το πάγωμα λογαριασμών όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία πρωτοδικών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε να προφυλαχθούν οι έχοντες έννομο συμφέρον από νέες απώλειες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Σε δεύτερη φάση και εφόσον διαπιστωθούν οικονομικές ατασθαλίες ή ασυμφωνία οικονομικών καταστάσεων και πραγματικότητας ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για την κατάθεση αγωγών καταδολίευσης επενδυτών, εταιρίας και δανειστών.

Οι τράπεζες και ομάδες επενδυτών πιέζουν για την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν έντονα σενάρια για σπάσιμο της εταιρίας είτε σε “καλή και κακή”, είτε σε holding και εμπορική.

Ήδη μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο με τις τράπεζες κατά της διοίκησης της Folli Follie κινούνται και ομάδες επενδυτών υπό την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, επικεφαλής της οποίας είναι ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος.

Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν και τα μεγάλα funds που τηρούν σιγήν ιχθύος, μέχρι τώρα, θέλοντας να διαβάσουν την κατάσταση και να αποφύγουν επιβαρυντικές για τα συμφέροντά τους εξελίξεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version