if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Νέα πυρά από την Άγκυρα για την απόφαση του ΣτΕ να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Σε υψηλούς τόνους διατηρεί την αντιπαράθεση για τους οκτώ Τούρκους που κατηγορούνται για πραξικόπημα αλλά λαμβάνουν άσυλο στην Ελλάδα, η Άγκυρα, προσπαθώντας να επενδύσει σε αυτό το χαρτί, ενώ παράλληλα επιμένει να κρατά σε τουρκική φυλακή χωρίς απαγγελία κατηγοριών τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καθιστά αμετάκλητη την απόδοση ασύλου στον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, κατηγορώντας την Ελλάδα για υπόθαλψη πραξικοπηματιών.

«Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Süleyman Özkaynakçı. Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνεται εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες και τούς προσφέρει καταφύγιο»

αναφέρει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Κάνει επίσης λόγο για απόφαση «που προσβάλλει βαθιά τη συνείδηση του τουρκικού έθνους» και εκφράζει την ελπίδα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφύγει να επαναλάβει τα ίδια λάθη λαμβάνοντας παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον».

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών απέρριψε την αίτηση του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Ως εκ τούτου, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, στον οποίο είχαν επιβληθεί αυστηροί περιοριστικοί όροι, θα αφεθεί ελεύθερος, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Άσυλο αναμένεται να δοθεί και στους υπόλοιπους επτά, καθώς η απόφαση της Ολομέλειας έχει πιλοτικό χαρακτήρα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version