if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στις σχέσεις ΗΠΑ-Βορείου Κορέας με τους ηγέτες εκατέρωθεν να απειλούν με αναβολή της προγραμματισμένης για τις 12 Ιουνίου Συνόδου Κορυφής, καθώς οι πιέσεις για την τήρηση δεσμεύσεων και το πολιτικό κόστος επιβάλλουν πολιτικούς ελιγμούς.

Παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν δρομολογημένα, το ενδεχόμενο αναβολής της, λόγω αψυχολόγητων ενεργειών από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι πιθανό, κρατώντας σε επαγρύπνηση τον πλανήτη.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής -η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη-, προειδοποιώντας όμως ότι είναι έτοιμος να την ακυρώσει ή να την αναβάλει αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες όμως δεν ανέλυσε.

«Είναι πιθανόν να μη συμβεί στις 12 Ιουνίου», είπε ο κ. Τραμπ και πρόσθεσε πως η σύνοδος «ίσως να γίνει αργότερα». Έκρινε πάντως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλάει «πολύ σοβαρά» όταν εκφράζει την πρόθεσή του για αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

Ο κ. Τραμπ εγγυήθηκε την ασφάλεια του Κιμ και επανέλαβε ότι προϋπόθεση για τη συνάντηση -η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη- είναι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία θα είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και επενδύσουν χρήματα στη Βόρεια Κορέα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version