if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Αίτηση αναστολής και ακύρωσης για το άσυλο στον Τούρκο, θα εξαντλεί τα ένδικα μέσα σε όλες τις υποθέσεις η πολιτεία

Στην πάγια διαδικασία της εξάντλησης όλων των νομικών διαδικασιών και ένδικων μέσων προσανατολίζεται και για τους οκτώ Τούρκους, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως έπραξε και με την υπόθεση του πρώτου, η οποία έφτασε να δικαστεί πιλοτικά στο ΣτΕ.

Σήμερα, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να χορηγηθεί άσυλο και στον δεύτερο εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τώρα το υπουργείο ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της απόφασης της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου, με την οποία και δεύτερος Τούρκος αξιωματικός πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος καθώς του χορηγήθηκε άσυλο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι κινήσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε αυτά τα θέματα, υπαγορεύονται από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιμένει να αποδεικνύει σε κάθε βήμα της διαδικασίας ότι τα ζητήματα έχουν εξαντληθεί νομικά και ότι η Δικαιοσύνη σε όλους τους βαθμούς έχει τηρήσει ενιαία στάση, επανεξετάζοντας τις υποθέσεις και δε μένει στο τυπικό σκέλος.

Η απόφαση της 10ης Επιτροπής Ασύλου για τη χορήγηση ασύλου στον δεύτερο εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, έχει την ίδια νομική βάση με την αντίστοιχη απόφαση χορήγησης ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό (συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου). Ότι δηλαδή, σε περίπτωση που επιστρέψει στη χώρα του, δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, καθώς υπάρχει εύλογος κίνδυνος να δικασθεί από δικαστήριο το οποίο δεν θα παρέχει τα αναγκαία εχέγγυα για ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαστική κρίση, δεδομένης της αθρόας αποπομπής μεγάλου αριθμού δικαστικών λειτουργών, καθώς και της ύπαρξης πλήθους ενδείξεων για ισχυρές πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο των δικαστών μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Όπως φέρεται να επισημαίνεται στην απόφαση, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Επιτροπή ασύλου αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για πολιτικά εγκλήματα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version