if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η GEFCO μειώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Το στόχο της μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος πέτυχε η ρωσική μεταφορική εταιρία GEFCO, καθώς όπως ανακοίνωσε περιόρισε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2% σε ετήσια βάση, τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Η εταιρία καταγράφει πρόοδο στην Κοινωνική Υπευθυνότητα και στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τους πελάτες και τους προμηθευτές της για να μειώσει τον αντίκτυπο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, μέσω υπηρεσιών όπως ο Castor, ένα ειδικό λογισμικό που καταγράφει τις εκπομπές αερίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η GEFCO έχει, επίσης, καταρτίσει έναν “Χάρτη Υπεύθυνων Αγορών”, για τους προμηθευτές και υπεργολάβους της. Μέχρι τα τέλη του 2017, περισσότεροι από 1.100 συνεργάτες του Ομίλου στις ροές οδικής μεταφοράς είχαν υπογράψει τον εν λόγω Χάρτη, συμφωνώντας να συμμορφωθούν με περιβαλλοντικά πρότυπα για τα οχήματα, καθώς και εκπαίδευση στην οικολογική οδήγηση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Για την αξιολόγηση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού του αντίκτυπού, ο Όμιλος συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα. To 2017, 59 σημεία της GEFCO ανανέωσαν την SIO 14.001 πιστοποίησή τους. Εν τω μεταξύ, ο όμιλος συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο του CDP για τη διαχείριση των εκπομπών άνθρακα και βελτίωσε τον βαθμό της από Δ το 2015 σε Β το 2017, ενώ η EcoVadis, η οποία αξιολογεί την ωριμότητα των εταιρειών σχετικά με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρακτικές, την επιχειρηματική δεοντολογία και την υπεύθυνη αγορά, βαθμολόγησε την GEFCO με 60/100, γεγονός που υπογραμμίζει τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version