if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Συρία: Αμέτρητοι οι νεκροί, 13 εκατ. οι εκτοπισμένοι

Ενώ σύμμαχοι και Ρωσία ερίζουν για τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις των επιθέσεων και αντεπιθέσεων με χημικά, πυραύλους, διατυπώνοντας εκατέρωθεν απειλές για εξαντλητικές επιχειρήσεις, η Συρία διανύει το όγδοο πλέον έτος του εμφύλιου πολέμου και σύμφωνα με τον ΟΗΕ 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι μισοί εκ αυτών και τη χώρα, ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σταματήσει να παρακολουθούν τον αριθμό των νεκρών.

Η κλιμάκωση της έντασης, σύμφωνα με μια ανάλυση Pew Research Center που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, διαπιστώνει διαχρονικά τον εσωτερικό εκτοπισμό πάνω 6 εκατομμύρια Σύριων, αντιπροσωπεύοντας το 49% του παγκόσμια εκτοπισμένου πληθυσμού Σύριων. Η Τουρκία έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό με 3.4 εκατομμύρια εκτοπισμένους Σύριους.

Ακόμα, ένα εκατομμύριο έχουν επιχειρήσει το επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη. Η Γερμανία φιλοξενεί τους περισσότερους, που σύμφωνα με τα στοιχεία ανέρχονται στους 530.000, ενώ ακολουθεί η Σουηδία με 110.000. Σημαντική είναι και η συμμετοχή του Καναδά που φιλοξενεί 54.000 Σύριους. Πολύ μικρότερος είναι ο όγκος Σύρων μεταναστών που έχουν υποδεχθεί οι ΗΠΑ, καθώς ανέρχονται μόλις στους 33,000.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version