if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τίλερσον, στη θέση του ο διευθυντής της CIA

Την αιφνιδιαστική αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, ανακοίνωσε μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα αντικατασταθεί από τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ καθώς η ρωσική απειλή κλιμακώνεται, ενώ ο Ρεξ Τίλερσον είχε μόλις προσφέρει τη στήριξη των ΗΠΑ στην Βρετανίδα πρωθυπουργό για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του πρώην συνταγματάρχη της KGB και της κόρης του.

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ συμπίπτει με την ένταση που έχει προκληθεί στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη για την υπόθεση της επιβολής δασμών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον και η αντικατάστασή του από τον Μάικ Πομπέο δημιουργεί κενό στην CIA το οποίο θα καλύψει Τζίνα Χάσπελ, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της μεγαλύτερης υπηρεσίας πληροφοριών στον πλανήτη.

Οι σχέσεις Τραμπ-Τίλερσον είχαν διαρραγεί από το καλοκαίρι αλλά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν αποχώρησε τότε, μετά από παρέμβαση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ο Ρεξ Τίλερσον ηταν αδύνατο να υποστηρίζει την πολιτική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version