if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τα αγγλικά δεν είναι ούτε καν η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα

Με τη μετανάστευση σε πρωτόγνωρα επίπεδα και την παγκοσμιοποίηση να εντείνει την κινητικότητα πληθυσμιακών ομάδων η γλωσσομάθεια παραμένει διαχρονικά ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα, η επιλογή ωστόσο των γλωσσών είναι ένα ακόμη πιο σύνθετο παζλ, ανάλογα με την περιοχή, την εργασία και τη συνάφεια με τη μητρική. Το γράφημα παρουσιάζει τις δέκα πιο ομιλούμενες γλώσσες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Εθνολόγο, οι Κινέζοι (και όλες οι ποικιλίες τους όπως ο Μανταρινός και ο Γου) είναι μακράν η πιο ομιλούμενη γλώσσα ανά τον κόσμο με 1,28 δισεκατομμύρια ομιλητές. Αυτό είναι περίπου το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού. Πράγματι, υπάρχουν μεταξύ 7 και 13 κυριότερων περιφερειακών ομάδων της κινεζικής γλώσσας και το μανταρίνι είναι το πιο προφορικό (898 εκατομμύρια ομιλητές).

Ομιλούμενη ευρέως στη Νότια Αμερική καθώς και στην Ισπανία, η ισπανική γλώσσα είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα του πλανήτη, με συνολικό αριθμό 437 εκατομμυρίων ομιλητών, σύμφωνα με το Ethnologue.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τα αγγλικά έχουν 372 εκατομμύρια ομιλητές ενώ οι αραβικές διάλεκτοι ακολουθούν με 295 εκατομμύρια ομιλητές. Συνολικά καταγράφονται 19 διάλεκτοι, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είναι η αιγυπτιακή αραβική (64,5 εκατομμύρια ομιλητές), ακολουθούμενη από την αλγερινή-αραβική (29,3 εκατομμύρια ομιλητές).

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version