• Τελευταία
  • Trending
  • All
Ο Στουρνάρας σπρώχνει τις τράπεζες σε αυξήσεις κεφαλαίου

Για προληπτικό πρόγραμμα πιέζει ο Στουρνάρας

26 Φεβρουαρίου 2018

Στρατηγική Ημερίδα για τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

14 Μαΐου 2025

Ινδία: Ρεκόρ διακίνησης φορτίου από τα μεγάλα λιμάνια

14 Μαΐου 2025
Stockbroker, Χρηματιστήστρια

Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές έπαιξαν στρατηγικά και κέρδισαν την άνοδο στα σημεία

14 Μαΐου 2025

Η ΝΗΣΟΣ έδωσε αέρα Τήνου στο World of Beer Festival 2025

14 Μαΐου 2025

EMMYS 2025 στον Πόρο: Γιορτή του ελληνικού yachting με ρεκόρ συμμετοχών

14 Μαΐου 2025

H INTRACOM DEFENSE με σημαντική συμμετοχή στην DEFEA 2025

14 Μαΐου 2025

Delphi Economic Forum in Slemani: Νέα Πλατφόρμα Διαλόγου για τη Μέση Ανατολή

14 Μαΐου 2025

realme GT 7: Το νέο flagship killer με μπαταρία 7000mAh και ταχύτατη φόρτιση 120W

14 Μαΐου 2025

Henkel: Συνεχής πρόοδος σε όλους τους τομείς της Στρατηγικής για Βιωσιμότητα

14 Μαΐου 2025

HRW: Από το κακό στο χειρότερο η ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα

14 Μαΐου 2025
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν

Pfizer Gate: Τι απαντά η Κομισιόν για τα sms φον ντερ Λάιεν – Μπουρλά

14 Μαΐου 2025
The Underdog

Underdog: Άγρια σύγκρουση μετόχων στον ΟΛΘ: Λευκή πετσέτα πέταξε ο Λιάγκος

14 Μαΐου 2025

ΕΕ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Στο στόχαστο ο «σκοτεινός στόλος»

14 Μαΐου 2025

«Το Κρυφό Τρίτο» φέρνει φωνές γυναικών από 4 χώρες στην Art Project Space

14 Μαΐου 2025

AI blitz στη Μέση Ανατολή: Η Nvidia στην καρδιά των deal Τραμπ

14 Μαΐου 2025

Οι Γερμανοί βγάζουν στη σέντρα τον Μητσοτάκη (ξανά)

14 Μαΐου 2025

Pfizer Gate: Δικαστική σφαλιάρα σε φον ντερ Λάιεν – Μπουρλα

14 Μαΐου 2025
Ο Κώστας Νεμπής

ΟΤΕ: Αύξηση κερδών και βελτίωση περιθωρίων στο Q1

14 Μαΐου 2025
Ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, CEO της MYTILINEOS

Ο Μυτιληναίος στήνει grass roots κίνημα κατά Κομισιόν από βιομήχανους και επενδυτές

14 Μαΐου 2025

Νέο σχέδιο ΕΕ για τα παιδιά online: καλές προθέσεις – θολό τοπίο

14 Μαΐου 2025

Φανφάρες Τραμπ-Μπιν Σαλμάν: Δεν βγαίνουν τα νούμερα για τις επενδύσεις

14 Μαΐου 2025
O πρόεδρος και ο CEO της Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης και Δημήτρης Κυπαρίσσης

Optima Bank: Κέρδη 39 εκατ. στο Q1 με RoTE 25%(!)

14 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Για προληπτικό πρόγραμμα πιέζει ο Στουρνάρας

NewsRoomΑπόNewsRoom
26 Φεβρουαρίου 2018
Στις Crisis Zone, The Wire, Ελληνική κρίση, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
15 0
0
Ο Στουρνάρας σπρώχνει τις τράπεζες σε αυξήσεις κεφαλαίου

Ο Στουρνάρας σπρώχνει τις τράπεζες σε αυξήσεις κεφαλαίου

41
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Το ζήτημα του προληπτικού προγράμματος μετά το τέλος του Μνημονίου επανέφερε, ο Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδας, ζητώντας μην δαιμονοποιείται μία τέτοια επιλογή.

Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε ότι

«θα δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία, μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος». Εξάλλου με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται «η διατήρηση της “παρέκκλισης” (waiver) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα προκειμένου αυτά να χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος μέχρις ότου η Ελλάδα αποκτήσει επενδυτική πιστοληπτική διαβάθμιση».

Ωστόσο, το ζήτημα με τη γραμμή αυτή δεν έγκειται στα οφέλη αλλά στη σύμβαση και πειθαναγκασμό της κυβέρνησης να αποτανθεί στον ESM εάν οι τράπεζες χρειαστούν νέα κεφάλαια μετά από τα stress tests. Όπως έχει εγκαίρως επισημάνει το Crisis Monitor, ο μηχανισμός αυτός δεν θα επιτρέψει την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις τράπεζες, εφόσον αυτές χρειαστούν λεφτά, διατηρώντας τον έλεγχο στα χέρια του ΤΧΣ, στο οποίο έχει λόγο ο ESM.

Σχετικάθέματα

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Ορκωμοσία των νέων μελών του Γενικού Συμβουλίου

13 Μαΐου 2025
Yanni Sournaras

Μήνυμα Στουρνάρα για Alpha Bank, Unicredit και… Χόλτερμαν

5 Μαΐου 2025

Ανάλυση της ομιλίας του Γιάννη Στουρνάρα στη ΓΣ της Τράπεζας της Ελλάδος

8 Απριλίου 2025

Εάν όμως η κυβέρνηση δεν έχει ενταχθεί σε έναν τέτοιο προληπτικό μηχανισμό τότε θα καλύψει ενδεχόμενη ανακεφαλαιοποίηση με ίδια κεφάλαια, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει άλλο μηχανισμό και όχι το ΤΧΣ ως φορέα της επένδυσης, αναλαμβάνοντας οι ίδια τις μετοχές που θα προκύψουν και ασκώντας πλέον διοίκηση με άλλο όχημα. Αυτό το σενάριο όμως ανησυχεί τόσο τις διοικήσεις των τραπεζών, όσο και τους επενδυτές που έχουν μπει έως τώρα, καθώς ο άμεσος έλεγχος του Δημοσίου πάνω στις τράπεζες θα οδηγήσει σε αλλαγή επιχειρηματικού μοντέλου και διαφορετική διαχείριση.

Σύμφωνα όμως με τον Γιάννη Στουρνάρα, εφόσον η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί αυτό το πρόγραμμα

«η συσσώρευση ταμειακών διαθεσίμων συνεπάγεται άμεσα πρόσθετο δανεισμό, ο οποίος επιβαρύνει το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους».

Ο κ. Στουρνάρας, παράλληλα, ζητεί την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επανέλθει με τρόπο διατηρήσιμο η εμπιστοσύνη των επενδυτών. «Για να επιτύχει η Ελλάδα την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκούς όρους, πρέπει να εμπεδώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να διαβεβαιώσει ότι η δημοσιονομική πολιτική δεν θα διολισθήσει εκ νέου σε λάθος κατεύθυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο κ. Στουρνάρας υπενθυμίζει ότι και μετά το πέρας του τρίτου προγράμματος θα συνεχιστεί η εποπτεία στη χώρα απ’ τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων) και «γίνεται επομένως φανερό ότι η ομαλή έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα και η επιτυχής πορεία της στη νέα, μετά την κρίση, ευρωπαϊκή κανονικότητα συνεπάγονται δεσμεύσεις για τη διασφάλιση των μέχρι σήμερα επιτευγμάτων, την άσκηση συνετής οικονομικής πολιτικής μετά το πρόγραμμα και τη συνέχιση της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μέχρι την ολοκλήρωσή τους».

Ο διοικητής της ΤτΕ ζητεί παράλληλα να γίνουν πιο γρήγορες κινήσεις απ’ τους πιστωτές για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα «η επιτυχής ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας μακράς περιόδου οικονομικής προσαρμογής, θα επιτρέψει την επάνοδο στην κανονικότητα και μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποδειχθεί αφετηρία ταχείας και διατηρήσιμης ανάπτυξης»

Η διοικητή της ΤτΕ για το 2017

Α. Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους

«Το μεγάλο ύψος του δημόσιου χρέους τροφοδοτεί την αβεβαιότητα, υποσκάπτει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας, επηρεάζει δυσμενώς την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας και δυσχεραίνει την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα.

Η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από τους θεσμούς και η λήψη των μεσοπρόθεσμων μέτρων αναδιάρθρωσής του από το Eurogroup πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα και με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών και να δρομολογηθεί η ομαλή έξοδος από το πρόγραμμα».

Β. Η εμπέδωση της εμπιστοσύνης

«Για να επιτύχει η Ελλάδα την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκούς όρους, πρέπει να εμπεδώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να διαβεβαιώσει ότι η δημοσιονομική πολιτική δεν θα διολισθήσει εκ νέου σε λάθος κατεύθυνση. Οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί πρέπει να τηρηθούν και να γίνουν αποφασιστικά βήματα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, με πρώτο βήμα την άρση των προσκομμάτων σε μεγάλες επενδύσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί, αλλά καθυστερούν. Στον τομέα αυτό, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η νομοθεσία για τις χρήσεις γης.

Η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής, στην οποία θα εντάσσονται οι στόχοι, δημοσιονομικοί και διαρθρωτικοί, που έχουν ήδη αποφασιστεί για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, θα δώσει ισχυρή ώθηση στην εμπιστοσύνη. Θα επηρεάσει θετικά τους όρους εξόδου στις αγορές, θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα και θα ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων. Επιπλέον, θα διευκολύνει την επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες και θα ενδυναμώσει την πιστοδοτική τους ικανότητα. Τα παραπάνω θα θέσουν σε κίνηση έναν ενάρετο κύκλο στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα και θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων».

Γ. Ομαλή έξοδος στις αγορές

«Μετά τη λήξη του προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών προσφεύγοντας στις διεθνείς χρηματαγορές με διατηρήσιμους όρους. Όπως αναφέρθηκε ήδη, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης είναι η κύρια και ουσιαστική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό. Παράλληλα όμως, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα χρηματοδοτικό δίχτυ ασφαλείας που θα πείθει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες συγκυριακές αντιξοότητες που καθιστούν το κόστος χρηματοδότησης μη ανεκτό.

Μία τέτοια δικλίδα ασφαλείας είναι το προβλεπόμενο “απόθεμα ρευστότητας”, που δίνει τη δυνατότητα να αποφεύγεται η προσφυγή στις αγορές σε περιόδους αστάθειας και αυξημένου κόστους αναχρηματοδότησης. Το απόθεμα ρευστότητας δημιουργείται με τις δοκιμαστικές εκδόσεις ομολόγων πριν από τη λήξη του προγράμματος και με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Στην παρούσα φάση, η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ομολόγων ύψους 25,8 δισεκ. ευρώ. Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, δρομολογήθηκε μία ακόμη έξοδος με την έκδοση επταετούς ομολόγου, εντασσόμενη στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές πριν από τη λήξη του προγράμματος. Η έκδοση αυτή, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω αναταράξεων στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, ήταν επιτυχής.

Οι αναταραχές, όπως οι πρόσφατες, φαίνεται όμως ότι επηρεάζουν περισσότερο τις χώρες με αδύναμη πιστοληπτική διαβάθμιση και λιγότερο ισχυρή οικονομία, οι οποίες είδαν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων τους να αυξάνονται σημαντικά. Κατά συνέπεια, υπό τις παρούσες αβέβαιες συνθήκες, η έξοδος του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές, αν και είναι επιβεβλημένη προκειμένου η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα, πρέπει να γίνεται με προσεκτικά βήματα.

Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές για τη δημιουργία ενός ασφαλούς αποθέματος ρευστότητας πριν από τη λήξη του προγράμματος δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και προετοιμάζει το έδαφος για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα. Ωστόσο, συμπληρωματικά θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο ενός προληπτικού προγράμματος στήριξης. Το ενδεχόμενο προσφυγής σε προληπτικό πρόγραμμα στήριξης, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνηγορούν, δεν θα πρέπει να δραματοποιείται, καθώς οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη. Η ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης εκτιμάται ότι μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία, μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Η προληπτική πιστοληπτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα καθιστούσε αυτούς τους πόρους διαθέσιμους, χωρίς να είναι απαραίτητη εκ προοιμίου η άντλησή τους. Αντίθετα, η συσσώρευση ταμειακών διαθεσίμων συνεπάγεται άμεσα πρόσθετο δανεισμό, ο οποίος επιβαρύνει το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους. Επιπλέον, αυτό το πλαίσιο προληπτικής στήριξης εξασφαλίζει τη διατήρηση της “παρέκκλισης” (waiver) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα προκειμένου αυτά να χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος μέχρις ότου η Ελλάδα αποκτήσει επενδυτική πιστοληπτική διαβάθμιση. Επιπρόσθετα, στην περίπτωση αυτή, το απόθεμα ασφαλείας για τις συστημικές τράπεζες εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμο και πέραν του Αυγούστου του 2018. Τέλος, η διατήρηση της παρέκκλισης (waiver) σε συνδυασμό με τα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους θα επιτρέψουν την αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς κρατικών τίτλων είτε στην κανονική του διάρκεια είτε κατά την περίοδο επανεπένδυσης, επηρεάζοντας πτωτικά το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου».

Δ. Το πλαίσιο εποπτείας μετά το πρόγραμμα

«Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο, προκύπτει ότι η λήξη του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 δεν συνεπάγεται αποδέσμευση της χώρας από υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της. Αυτό που αλλάζει είναι η μορφή του πλαισίου εποπτείας της χώρας, το οποίο πρέπει να ανταποκρίνεται στους γενικούς όρους και κανονισμούς εποπτείας που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κανονισμός 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, προβλέπει αυτόματη άσκηση εποπτείας μετά το πρόγραμμα μέχρις ότου η χώρα αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από άλλα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει ενισχυμένη εποπτεία, αν κρίνει ότι συντρέχουν οι συνθήκες.

Πέραν των διατάξεων που είναι ήδη σε ισχύ, έχουν προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, οι οποίες αφορούν ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν τη φύση της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά το πρόγραμμα και θα συζητηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα ζητήματα αυτά αφορούν τον αυξημένο ρόλο του ESM και τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Γίνεται επομένως φανερό ότι η ομαλή έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα και η επιτυχής πορεία της στη νέα, μετά την κρίση, ευρωπαϊκή κανονικότητα συνεπάγονται δεσμεύσεις για τη διασφάλιση των μέχρι σήμερα επιτευγμάτων, την άσκηση συνετής οικονομικής πολιτικής μετά το πρόγραμμα και τη συνέχιση της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μέχρι την ολοκλήρωσή τους».

Σχετικά

Tags: Γιάννης ΣτουρνάραςΜνημόνιοΤράπεζα της Ελλάδος
Share16Tweet10Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Τράπεζα της Ελλάδας
On the Radar

ΤτΕ: Ορκωμοσία των νέων μελών του Γενικού Συμβουλίου

13 Μαΐου 2025
Yanni Sournaras
On the Radar

Μήνυμα Στουρνάρα για Alpha Bank, Unicredit και… Χόλτερμαν

5 Μαΐου 2025
Spotlight

Ανάλυση της ομιλίας του Γιάννη Στουρνάρα στη ΓΣ της Τράπεζας της Ελλάδος

8 Απριλίου 2025
Επόμενο άρθρο
Ο Ζόραν Ζάεφ

Διαπραγμάτευση με... συναίσθημα κάνει ο Ζάεφ

Breaking News

Ο Τσίπρας καρατόμησε την Αντωνοπούλου

MostPopular

  • Pfizer Gate: Δικαστική σφαλιάρα σε φον ντερ Λάιεν – Μπουρλα

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • Underdog: Άγρια σύγκρουση μετόχων στον ΟΛΘ: Λευκή πετσέτα πέταξε ο Λιάγκος

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Οι Γερμανοί βγάζουν στη σέντρα τον Μητσοτάκη (ξανά)

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Ο Μυτιληναίος στήνει grass roots κίνημα κατά Κομισιόν από βιομήχανους και επενδυτές

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Τα δύσκολα θέματα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μερτς

    68 shares
    Share 27 Tweet 17

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr