if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin λόγω περιορισμών, πληθωρισμού και… ρίσκου

Βαριές απώλειες συνεχίζει να καταγράφει το Bitcoin υποχωρώντας κάτω από 7,000 δολάρια καθώς τα χρηματιστήρια βουλιάζουν ανά τον πλανήτη, το smart money στρέφεται στα ασφαλή καταφύγια λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τους φόβους για πιο επιθετική πολιτική αύξησης επιτοκίων από τη Fed.

Τα κρυπτονομίσματα με πρώτο το Bitcoin βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση από τις αρχές του έτους καθώς οι αρχές σε πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα ρύθμισης της αγοράς, ενώ η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και οι πληθωριστικές πιέσεις περιορίζουν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου. Το σκηνικό στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχει περιπλέξει η δημιουργία Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης, επί του Bitcoin καθώς δίδεται πλέον η δυνατότητα επίτευξης κερδών από την πτώση της τιμής, σε παράλληλη αγορά που εκκαθαρίζεται σε δολάρια και όχι σε bitcoin.

Το Bitcoin υποχώρησε νωρίτερα κάτω από τα 6,000 δολάρια, για να αντιδράσει με άνοδο 6% στη συνέχεια, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η έντονα πτωτική βραχυχρόνια καια μακροχρόνια τάση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τα περισσότερα cryptocurrencies σημειώνουν απώλειες 40-70% από τον περασμένο μήνα, εν μέσω αυξανόμενου ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο.

Σε αυτό το κλίμα η η βρετανική τράπεζα Lloyd’s ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα με πιστωτικές κάρτες από την τράπεζα, κίνηση στην οποία έχουν προβεί και άλλες τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό ακολούθησε τις αποφάσεις των κινεζικών αρχών ότι οι αρχές έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση τόσο σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων τόσο εντός της χώρας όσο και διεθνώς.

Η παγκόσμια συντονισμένη επίθεση των αρχών στο Bitcoin σχετίζεται επίσης και με τη μεγάλη έκταση και τις μεγάλες θέσεις που είχε αποκτήσει σε αυτό η Βόρεια Κορέα, οι στρατοί hackers της οποίας θεωρείται ότι κρύβονται πίσω από μεγάλες επιθέσεις με ransomware αλλά και κλοπής Bitcoin από ανταλλακτήρια.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version