if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Καταλονία: Αν όχι ο Πουτζεμόντ, τότε ποιός;

Σε πολιτική δίνη παραμένει η Καταλονία, με το δάκτυλο στη Σκανδάλη η Ισπανία, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκανε δεκτή την προσφυγή της κεντρικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι κατά του διορισμού του καταζητούμενου έκπτωτου προέδρου, Καρλές Πουτζεμόντ, ως νέου εντολοδόχου προέδρου της ημιαυτόνομης επαρχίας.

Σε βίντεό του οποίο δημοσιεύθηκε στο Twitter, o αυτοεξόριστος αυτονομιστής ηγέτης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας άλλος πιθανός αριθμητικός συνδυασμός» στο περιφερειακό κοινοβούλιο, όπου οι αυτονομιστές έχουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Ρότζερ Τόρεντ ανακοίνωσε νωρίτερα την αναβολή της προγραμματισμένης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης για τον διορισμό του κ. Πουτζντεμόν ως επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο κ. Τόρεντ κατηγόρησε το Συνταγματικό Δικαστήριο -το οποίο είχε απαγορεύσει τον διορισμό του κ. Πουτζντεμόν χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει δικαστική άδεια για να παραστεί αυτοπροσώπως στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση- ότι «παραβιάζει τα δικαιώματα εκατομμυρίων Καταλανών».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version