• Τελευταία
  • Trending
  • All

“Ταφόπλακα” στο Δουβλίνο έβαλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

20 Δεκεμβρίου 2017
Ο Ταγίπ Ερντογάν

Στο στόχαστρο ο Ερντογάν: Τί μπορεί να συμβεί

26 Μαΐου 2022
Δένδιας - Γκουτιέρες

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Επιστολή 12 σημείων στον ΟΗΕ

26 Μαΐου 2022
Ergo Building Logo

ERGO My Fund, τα νέα καινοτόμα Unit-Linked προϊόντα της ERGO

26 Μαΐου 2022

Ο Fourlis ψάχνει επενδυτή για την Trade Estates – βλέπει Χρηματιστήριο

26 Μαΐου 2022
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK στη Γερμανία έφτασε στο -26 τον Ιούνιο του 2022, βελτιούμενος οριακά

Γερμανία: Βελτιώθηκε οριακά το καταναλωτικό κλίμα

25 Μαΐου 2022
Δυναμική διαφοροποίησης του πολιτικού τοπίο διακρίνεται στην Ελλάδα από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega

Δημοσκόπηση Metron: Αιμορραγεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ

25 Μαΐου 2022
Ο Φωκίωνας Καραβίας

Eurobank: Ο Καραβίας ρίχνει δόλομα για funds

25 Μαΐου 2022
Ιμπραχίμ καλί και Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογάν έδωσε to do list και χρονοδιάγραμμα σε Σουηδία – Φινλανδία

25 Μαΐου 2022
Η Μαρία Ζαχάροβα

Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη για Μεσολόγγι – Αζόφ

25 Μαΐου 2022
Jerome Powel

Fed: Έρχεται νέα 50άρα αύξηση στα επιτόκια

25 Μαΐου 2022
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Σε υψηλό 15 συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο – Πάνω από τις 870 μονάδες ο ΓΔ

25 Μαΐου 2022
Παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ταϊβάν από κινεζικά μαχητικά

Η Κίνα κάνει σουρωτήρι τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν

25 Μαΐου 2022
Russian Central Bank

Ρωσία: Αχαλίνωτο το ρούβλι – Έρχεται μεγάλη μείωση επιτοκίων

25 Μαΐου 2022
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Davos

Μητσοτάκης: Ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας με Ερντογάν

25 Μαΐου 2022

Ξεκίνησε το Smart Cities – City Connect Conference 2022

25 Μαΐου 2022

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων από την Τράπεζα Πειραιώς

25 Μαΐου 2022
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Παιχνίδια χρεοκοπίας με τη Ρωσία – Οι Ευρωπαίοι κρατούν τα κλειδιά

25 Μαΐου 2022

Ήξερες την τέλεια παράδοση του Μουρίνιο στους ευρωπαϊκούς τελικούς;

25 Μαΐου 2022
DCIM100MEDIADJI_0201.JPG

Η Bureau Veritas πιστοποιεί τα Ποσειδώνια 2022

25 Μαΐου 2022

ΗΠΑ: Τα στατιστικά της ένοπλης βίας

25 Μαΐου 2022
Τζο Μπάιντεν και Μαρκ Μίλει

Μπάιντεν: Να σταματήσουμε το λόμπι των όπλων

25 Μαΐου 2022

Μακελειό στις ΗΠΑ: 21 νεκροί στο Τέξας (UPD)

25 Μαΐου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

“Ταφόπλακα” στο Δουβλίνο έβαλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

NewsRoomΑπόNewsRoom
20 Δεκεμβρίου 2017
Στις Crisis Zone, The Wire, Προσφυγικό
Reading Time: 1 min read
16 1
0
45
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τη συζήτηση για τη χάραξη νέας μεταναστευτικής πολιτικής από την Κομισιόν άνοιξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας κατ ουσία ένα βήμα πίσω από τις θέσεις που εξέφρασε επιτιθέμενος στον Ντόναλντ Τουσκ, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής, με αφορμή σημείωμα του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την κατάργηση των ποσοστώσεων.

Στη συνέντευξή του, ο επίτροπος χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς τον Ντόναλντ Τουσκ αγγελιοφόρο των group Visegrad, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρεξέκλινε της αποστολής του και αντί να προστατεύει τις συνθήκες τις αποδομεί, εκφράζοντας σεχταριστικές τάσεις.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου αποπνέουν αίσθηση συνέχιση της αντιπαράθεσης στο προσκήνιο αλλά και τη διάνοιξη παρασκηνιακών διαύλων επικοινωνίας για τη χάραξη νέας πολιτικής, προσφέροντας ως θυσία το Δουβλίνο και όχι τις ποσοστώσεις.

Σχετικάθέματα

Άγριο τετ-α-τετ Οικονόμου – Γιούροβα για τους δημοσιογράφους

24 Μαΐου 2022
Κομισιόν

Σε νέο είδος… εποπτείας η Ελλάδα

23 Μαΐου 2022
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Κομισιόν προτείνει ρήτρα διαφυγής και το 2023

19 Μαΐου 2022

Στην πραγματικότητα η τοποθέτηση του Επιτρόπου για τη Μετανάστευση αποτελεί την αντιπρόταση της Επιτροπής στις θέσεις του ggroup Visegrad που εκφράστηκαν δια στόματος του Ντόναλντ Τουσκ. Αν μάλιστα ερμηνευτεί κάτω από το ίδιο φίλτρο η θέση του για το κλίμα στήριξης προς την Ελλάδα και την Ιταλία, τότε διαμορφώνεται μια ευρεία και ικανή βάση διαλόγου.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τον κ. Τουσκ, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πολιτική των ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων ανά χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Εγώ είμαι πολιτικός. Και το λέω αυτό γιατί δεν ήρθα στις Βρυξέλλες για να ενταχθώ στην ομάδα των τεχνοκρατών. Έχω άποψη και αυτό είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επόμενη μέρα. Είπα και θα λέω πάντα την άποψή μου. Δεν λησμονώ ότι η βασική μου αποστολή είναι να προστατεύω τις συνθήκες».

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τουσκ πήρε θέση υπέρ συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων», ο Έλληνας επίτροπος υποστήριξε:

«Αυτή η τάση υπάρχει στην Ευρώπη, πολλοί να δίνουν προτεραιότητα στις εσωτερικές πολιτικές, που δεν είναι απαραίτητα και εθνικές πολιτικές».

Αναφορικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου και το αν θα πρέπει να αλλάξει, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απήντησε ότι

«το Δουβλίνο όπως το ξέραμε πέθανε. Πέθανε στην πράξη. Γιατί είναι άδικο το φορτίο το μεγαλύτερο να το παίρνουν στους ώμους τους οι χώρες πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία».

Ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Ιθαγένειας στην συνέντευξή του στο Euronews πρόσθεσε ακόμη ότι «χρειαζόμαστε έναν μόνιμο μηχανισμό, ένα μόνιμο σύστημα ευρωπαϊκού ασύλου και προς τα εκεί κατευθύνεται και η αναθεώρηση του Δουβλίνου».

Ερωτηθείς για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και για το αν «αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι αρνητικό ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας», ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε:

«Θυμίζω ότι πριν από ενάμιση χρόνο, την ημέρα πέρναγαν από την Τουρκία στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση στην Ευρώπη, πάνω από 14.000 άτομα την ημέρα. Τώρα, ο αριθμός αυτός έχει πέσει κατά μέσο όρο στα 70 άτομα την ημέρα. Υπήρξαν και κάποιες στιγμές που ανέβηκε, αλλά δεν έφτασε στο επίπεδο το προηγούμενο. Που σημαίνει ότι η Τουρκία τηρεί τη συνεννόηση».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα έχει μεγάλη στήριξη και οικονομική και πρακτικά» και συνέχισε λέγοντας ότι

«είναι αλήθεια ότι η κατάσταση στα νησιά έχει φτάσει στα όριά της. Γιατί πάρα πολύ απλά δεν έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι αιτήσεις ασύλου, έτσι ώστε όσοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας να την έχουν και να πάρουν το δρόμο προς την Ευρώπη, οι υπόλοιποι να επιστραφούν στην Τουρκία. Και πρέπει να σας πω ότι η Τουρκία έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί αυτούς που θα επιστραφούν. Στην αρχή παρατηρήθηκε κάποια αργοπορία στους ρυθμούς διεκπεραίωσης αυτών των αιτήσεων, από τις υπηρεσίες που είχαν στηθεί εκεί. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα επιταχυνθεί και με μια σειρά από άλλες συνεννοήσεις θα ανακουφιστούν τα νησιά. Γιατί πράγματι η κατάσταση δεν είναι καλή».

Ο κ. Αβραμόπουλος ερωτηθείς για τα επόμενα βήματά του και για το πώς βλέπει το δικό του πολιτικό μέλλον, απήντησε:

«Κάποτε με είχε ρωτήσει ένα συνάδελφός σας στην Ελλάδα, πριν από καιρό, για κάτι σε μια παρόμοια συγκυρία. Είχα απαντήσει με μια από τις αγαπημένες φράσεις μου του Ταλεϋράνδου. Είχε πει κάποτε ο μεγάλος αυτός Γάλλος διπλωμάτης: “Je me met a la disposition des evenements”. Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων».

Σχετικά

Tags: Κομισιόν
Share18Tweet11Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Διαφθορά

Άγριο τετ-α-τετ Οικονόμου – Γιούροβα για τους δημοσιογράφους

24 Μαΐου 2022
Κομισιόν
Πολιτική & Οικονομία

Σε νέο είδος… εποπτείας η Ελλάδα

23 Μαΐου 2022
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Πολιτική & Οικονομία

Η Κομισιόν προτείνει ρήτρα διαφυγής και το 2023

19 Μαΐου 2022
Επόμενο άρθρο
epa06027279 President of the European Commission Jean-Claude Juncker delivers his speech at the European Parliament in Strasbourg, France, 14 June 2017, about the Preparation of the European Council of 22 and 23 June 2017.  EPA/PATRICK SEEGER

ΕΕ: Η πολωνική κυβέρνηση αποδομεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Για υπογραφή και... ταμείο η φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ

MostPopular

  • Δυναμική διαφοροποίησης του πολιτικού τοπίο διακρίνεται στην Ελλάδα από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega

    Δημοσκόπηση Metron: Αιμορραγεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Επιστολή 12 σημείων στον ΟΗΕ

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Ο Fourlis ψάχνει επενδυτή για την Trade Estates – βλέπει Χρηματιστήριο

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη για Μεσολόγγι – Αζόφ

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Ο Ερντογάν έδωσε to do list και χρονοδιάγραμμα σε Σουηδία – Φινλανδία

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}