if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Άρειος Πάγος στέλνει στις ΗΠΑ τον Mr Bitcoin

Στο τέλος του οδεύει το θρίλερ με την έκδοση του Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, στις ΗΠΑ, τον οποίου καταζητούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ύψος 6 δισ. δολαρίων, μέσω της πλατφόρμας BTC-e.

Το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι του Αλεξάντερ Βίνικ, για την έκδοσή του, ενώ νωρίτερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράδοση των κατασχεθέντων προσωπικών του ειδών στις αμερικανικές αρχές, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος μπορεί να ασκήσει αναίρεση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ζητώντας επανεξέταση της υπόθεσης, μετά την καθαρογραφή της.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο Αλεξάντερ Βίνικ , κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων κέρδη εγκληματικών οργανώσεων. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε υπολογίσει ότι μέσα σε έξι χρόνια μέσω της πλατφόρμας BTC-e νομιμοποιήθηκαν 4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” ο 38χρονος συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, όπου παραθέριζε με τη γυναίκα του και τους δύο γιους τους, στις 25 Ιουλίου.

«Ημασταν στην παραλία όλοι οικογενειακώς, όταν εμφανίστηκαν 20 άτομα. Φορούσαν απλά μπλουζάκια και βερμούδες, όχι στολές αστυνομικών. Δύο εξ αυτών μας έδειξαν την ταυτότητά τους και σε λίγα δευτερόλεπτα είχαν περάσει στον Αλεξάντερ χειροπέδες»,

είχε δηλώσει στην «Κ» η σύζυγος του Βίνικ, Αλεξάντρα Σεφτσένκα.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τότε δύο φορητοί υπολογιστές, δύο τάμπλετ, πέντε κινητά τηλέφωνα και ένα router που είχε στην κατοχή του. Το Συμβούλιο Εφετών γνωμοδότησε να παραδοθούν τα κατασχεθέντα στις ΗΠΑ που είχαν ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version