Ερωτηματικά και εικοτολογία γεννά η παραίτηση της αναπληρώτριας συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Ντίνα Πάουελ, καθώς αν και τίθεται σε ισχύ στις αρχές του 2018, ανακοινώθηκε αμέσως μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς υποστήριξε ότι η κ. Πάουελ ανέκαθεν σκόπευε να μείνει μόνο έναν χρόνο στη θέση αυτή και κατόπιν να επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.
Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει «να στηρίζει την ατζέντα του προέδρου και την πολιτική του για τη Μέση Ανατολή».
Ωστόσο, η παραίτηση συμπίπτει και με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των σχέσεων του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και αφού ανακοινώθηκε η συνεργασία του πρώην προϊσταμένου της, Μάικλ Φλιν, με το FBI.