• Τελευταία
  • Trending
  • All

Trump-effect: Η Ιερουσαλήμ είναι απλά μια πρόγευση

8 Δεκεμβρίου 2017 - Ενημερώθηκε: 11 Δεκεμβρίου 2017

Νέο σχέδιο ΕΕ για τα παιδιά online: καλές προθέσεις – θολό τοπίο

14 Μαΐου 2025

Φανφάρες Τραμπ-Μπιν Σαλμάν: Δεν βγαίνουν τα νούμερα για τις επενδύσεις

14 Μαΐου 2025
O πρόεδρος και ο CEO της Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης και Δημήτρης Κυπαρίσσης

Optima Bank: Κέρδη 39 εκατ. στο Q1 με RoTE 25%(!)

14 Μαΐου 2025
INSETE: 21,6 δισ. τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό, το 77% εκτός Αττικής

INSETE: 21,6 δισ. τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό, το 77% εκτός Αττικής

14 Μαΐου 2025
Χαρακτηριστικά και υφή ανοχτού πολέμου έχει αποκτήσει η σύγκρουση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη Λωρίδα της Γάζας

Γάζα: Πάνω από 28 νεκροί σε βομβαρδισμούς δυο νοσοκομείων από τον στρατό του Ισραήλ

14 Μαΐου 2025

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τα 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου

14 Μαΐου 2025
Weather Report, δελτίο καιρού

Άστατος ο καιρός σήμερα με καταιγίδες

14 Μαΐου 2025

Pre-game show με Χάρη Κοπιτσή και Γιώργο Λιβάνη

13 Μαΐου 2025

Αλβανία: Πρωθυπουργός για τέταρτη φορά ο Ράμα

13 Μαΐου 2025

Τραμπ και Ζελένσκι έτοιμοι για… Τουρκία – Ο Πούτιν ψάχνει… εισητήρια

13 Μαΐου 2025
Το απίστευτα λεφτά στο ταμείο της Berkshire

Το απίστευτα λεφτά στο ταμείο της Berkshire

13 Μαΐου 2025

Η Κίνα παραλαμβάνει ξανά Boeing…

13 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ ήρε όλες τις κυρώσεις στη Συρία

13 Μαΐου 2025

Τα δύσκολα θέματα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μερτς

13 Μαΐου 2025

Ο Μερτς εξέθεσε τον Μητσοτάκη για την εργασιακή απορρύθμιση

13 Μαΐου 2025
Close up of stock market trader looking at graph of share prices

Η αγορά βλέπει νέο ανοδικό οικονομικό κύκλο

13 Μαΐου 2025

Στα δικαστήρια με επενδυτές για την επαναγορά ομολόγων η Ελλάδα

13 Μαΐου 2025

Φωτιά ξέσπασε τώρα στο McArthurGlen στα Σπάτα

13 Μαΐου 2025

Η Noval Property παρουσιάζει το “Ardittos House”

13 Μαΐου 2025

Η AKTOR εξαγοράζει Φ/Β 20MW για 7,5 εκατ.

13 Μαΐου 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται! Σήμερα η απόφαση του ΤΧΣ

ΕΕΑ: Ο εξορθολογισμός της Εθνικής Ασφαλιστικής πλήττει τους ασφαλισμένους

13 Μαΐου 2025
Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Ορκωμοσία των νέων μελών του Γενικού Συμβουλίου

13 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Trump-effect: Η Ιερουσαλήμ είναι απλά μια πρόγευση

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
8 Δεκεμβρίου 2017 - Ενημερώθηκε: 11 Δεκεμβρίου 2017
Στις Crisis Zone, The Wire, Trump-effect, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
17 0
0
47
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Έντεκα μήνες σχεδόν μετά την ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ ο κόσμος αρχίζει να βιώνει έντονες αναταράξεις, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον σε θέση να εφαρμόσει την ατζέντα του, με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ να αποτελεί σαφές και ηχηρό μήνυμα τήρησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη απόφαση που πλήττει ευθέως την όποια -έστω και κατ επίφαση- σταθερότητα, καθώς η προσπάθεια ανατροπής του status quo σε σειρά μετώπων, εντός και εκτός των ΗΠΑ παράγει ήδη κρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν, αποτελώντας πλέον τη νέα πραγματικότητα.

Οι κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν και οι νίκες του το ίδιο, τόσο στην εσωτερική, όσο και στη διεθνή σκακιέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει μάχες, προωθεί την πολιτική του και αποκτά συμμάχους. Αν και βαλλόμενος από την έρευνα για τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει διστάσει να προβεί σε ενέργειες που εν τέλει θα αποτελέσουν τη βάση της νέας σχέσης Ουάσιγκτον-Μόσχας την οποία έχει δεσμευθεί προεκλογικά οικοδομήσει, τροχιά στην οποία κινείται παρά τις αντιδράσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών και το “κατεστημένο”.

Σχετικάθέματα

Φανφάρες Τραμπ-Μπιν Σαλμάν: Δεν βγαίνουν τα νούμερα για τις επενδύσεις

14 Μαΐου 2025

Τραμπ και Ζελένσκι έτοιμοι για… Τουρκία – Ο Πούτιν ψάχνει… εισητήρια

13 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ ήρε όλες τις κυρώσεις στη Συρία

13 Μαΐου 2025

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε να παραμείνει όρθιος την κρίσιμη περίοδο, κερδίζοντας εν τέλει σημαντικές μάχες, απέναντι στην πολιτική και διπλωματική μηχανή της Ουάσιγκτον. Το ρολόι όμως ξεκινάει να μετράει ακριβώς μετά τον διορισμό φίλα προσκείμενων δικαστών και ανώτατων αξιωματούχων, καθώς διαθέτε πλέον το απαιτούμενο ειδικό βάρος και διαμέτρημα για την άσκηση πολιτικής.

Στην πορεία όμως μάτωσε πολύ, καθώς υποχρεώθηκε σε δυο σαρωτικούς ανασχηματισμούς του εσωτερικού του κύκλου, χάνοντας όλα -σχεδόν- τα στελέχη που ξεκίνησαν μαζί του. Η επιβίωσή του, μέχρι τώρα, -μετά από τόσο σφοδρές μάχες- και η στοχοπροσήλωση με την οποία υλοποιεί την ατζέντα του, καθιστούν σαφές ότι “πληγωμένος” είναι πιο επικίνδυνος.

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ είναι επικίνδυνη, όχι όμως τόσο για τη Μέση Ανατολή, όσο για το προηγούμενο που δημιουργεί στην παγκόσμια τάξη, το χώρο που δίνει στον Βλάντιμιρ Πούτιν να επιδιώκει τη δική του επεκτατική ατζέντα και το μήνυμα που στέλνει για την αναγνώριση τελεσμένων.

Σύντομα, ίσως και σε νεκρό πολιτικά χρόνο, αναμένονται εξελίξεις στην Κριμαία, όπου ήδη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αντιμετωπίζει προβλήματα και εσωτερικά μέτωπα, καθώς αμφισβητείται από τον Σαακασβίλι, πρώην πρόεδρο της Γεωργίας και πρώην φίλο του και κυβερνήτη της Οδησσού, σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα χρηματιστήρια έχουν μέχρι τώρα ευνοήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, είτε με τους επενδυτές να ποντάρουν στο τεράστιο πακέτο φοροελαφρύνσεων, που εν εν τέλει πέρασε, είτε λόγω του “δωρεάν” χρήματος, οδηγούνται από ρεκόρ σε ρεκόρ, ενώ οι δείκτες πρόβλεψης κινδύνου και φόβου παραμένουν σε ύπνωση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες έχουν απορροφούν προκαταβολικά τον μελλοντικό κίνδυνο, δημιουργώντας, κατ ουσίαν, συνθήκες πλασματικής ευφορίας στο πλαίσιο εικονικής πραγματικότητας.

The Trump-effect

Η σφραγίδα του Ντόναλντ Τραμπ είναι έντονη στη νέα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, όπου συνέταξε με γρήγορα βήματα νέο άξονα άσκησης επιρροής, επιτυγχάνοντας τη σιωπηρή σύμπλευση Ισραήλ, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται,

  • η αναβάθμιση του ρόλου της Σαουδικής Αραβίας,
  • η απομόνωση του Ιράν, η σταθερή και εντεινόμενη προσπάθεια αμφισβήτησης της συμφωνίας για τα πυρηνικά,
  • καθώς και το εμπάργκο στο Κατάρ και
  • η προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Λιβάνου.

Αν και αρχικά φάνηκε ότι η προσπάθεια του Τραμπ να επιβάλει νέα ατζέντα στη Μέση Ανατολή μέσω του άπειρου διπλωματικά και πολιτικά γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ, θα κατέληγε σε φιάσκο, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι δυνατότητες του μάλλον υποεκτιμήθηκαν.

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, όπως αυτή τοποθετείται χρονικά στο πολιτικό ημερολόγιο των ΗΠΑ αλλά και στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό, αποτελεί σημείο καμπής και σαφές μήνυμα, απέχει όμως αρκετά από την ολοκλήρωση της προωθούμενης πολιτικής στην περιοχή.

Αποτελεί, ωστόσο, προοίμιο ανατροπών και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπου μέτωπα παραμένουν επί μακρόν ανοιχτά και οι ακολουθούμενες “συνταγές έχουν αποτύχει”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο πρόσφατο διάγγελμά του.

Αλλάζοντας πολιτική στη Μέση Ανατολή ο Ντόναλντ Τραμπ συγκρούστηκε με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι όμως απέτυχαν αφενός να τον αποτρέψουν και αφετέρου να αντιπαρατεθούν σε βαθμό που να δημιουργήσουν τη δική τους σφαίρα επιρροής, καθώς η Γερμανία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και είναι εν γένει απρόθυμη να εκπληρώσει τον ηγεμονικό της ρόλο στη βάση γεωπολιτικών συσχετισμών, προτιμώντας την επιβολή μέσω οικονομικών δεσμών.

Ακόμα όμως και υπό την πίεση της έρευνας για τη Ρωσία και με την αντιπαράθεση με τα media στο κόκκινο ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε νέα προσέγγιση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ εξέδωσαν και κοινή δήλωση για τη Συρία.

Όπως προκύπτει από την κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι ΗΠΑ αποδέχονται, για πρώτη φορά, τις ζώνες αποκλιμάκωσης, που εδραίωσε η Ρωσία και με τις οποίες διαφωνούν καίριες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχεται, επισήμως, την παραμονή του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία και την υποψηφιότητα τους στις επερχόμενες εκλογές, εφόσον τηρηθούν συγκεκριμένα, όχι όμως όλα, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η Μέση Ανατολή όμως δεν είναι η μοναδική “επιτυχία” του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς μετά τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε σε δυο μήνες να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που είχαν μείνει στο ψυγείο για καιρό:

  • Εγκρίθηκε από το ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το αντι-μεταναστευτικό διάταγμα, που αποτελεί το πρώτο προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε και είχε προκαλέσει αντιδράσεις.
  • Ψηφίστηκε η φορολογική μεταρρύθμιση παρά τις έντονες αντιδράσεις των Δημοκρατικών.
  • Ψηφίστηκε η αύξηση του ορίου δανεισμού ώστε να αποφευχθεί το “shutdown”, ήτοι η διακοπή λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών
  • Ξεκίνησε την αντιστροφή της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα
  • Αποσύρθηκε από τις εμπορικές συμφωνίες TPP
  • Επαναδιαπραγματεύεται τη NAFTA

Παράλληλα με όλα αυτά ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιτύχει πρωτοφανή κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, χρησιμοποιώντας τη Βόρεια Κορέα ως σάκο του μποξ, κάθε φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ άλλαξε πολιτική και στη Συρία, που αν και φάνηκε να οδηγείται σε power play με τη Ρωσία, εν τέλει αποδέχθηκε την παραμονή του Άσαντ, περιόρισε τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, παραχώρησε σιωπηρά την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Ρωσία και έστρεψε το κέντρο βάρους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ξανά στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, αμελητέα δεν είναι ούτε τα πήγματα που έχει δεχθεί ο Ντόναλντ Τραμπ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης

Σε πρώτη φάση παραιτήθηκαν και απομακρύνθηκαν τέσσερα στελέχη του Λευκού Οίκου με κομβικές αρμοδιότητες, που “είχαν το αυτί του προέδρου”

  • Πρώτος παραιτήθηκε ο Μάικλ Φλυν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, υπό τη σκιά ανάρμοστων σχέσεων με Ρώσους
  • Ακολουθεί η αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Κέιτι Γουώλς, αμέσως μετά την αποτυχία του νομοσχεδίου αντικατάστασης του Obamacare.
  • Στη συνέχεια παραιτείται ο Στήβ Μπανον από τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όντας πολιτικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τράμπ.
  • Τέλος από τον Λευκό Οίκο απομακρύνεται η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Καθλίν ΜακΦάρλαντ, στον απόηχο της όξυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία και του βομβαρδισμού της Συρίας.

Ενώ ακολούθησε και δεύτερος ανασχηματισμός, που ως επί των πλείστων ήταν αποτέλεσμα της έρευνας των σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς σε χρόνο ρεκόρ καρατόμησε

  • τον πολιτικό του σύμβουλο, Στηβ Μπανον, από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
  • τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους
  • δυο διευθυντές επικοινωνίας,
  • ενώ παραιτήθηκε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Κεφάλαια έπεσαν και στην πρώτη αποτυχία της κατάργησης του Obamacare με την αναπληρώτρια προσωπάρχη του Λευκού Οίκου να αποχωρεί αιφνιδιαστικά, ενώ λίγο καιρό αργότερα εκτός κυβέρνησης, με αφορμή σκάνδαλο δαπανών βρέθηκε και ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ.

Στο παρά πέντε κυριολεκτικά τη γλίτωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, για τον χειρισμό της έρευνας του FBI και την αναγκαστική αυτοεξαίρεσή του, ενώ επί ξυρού ακμής βρίσκονται οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Η αλλαγή εικόνας και το twitter

Πρόκειται για δραστική αλλαγή εικόνα, στη βάση της αποτελεσματικότητας, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι υλοποιεί στο τέταρτο τρίμηνο της θητείας του, ότι είχε υποσχεθεί αλλά δεν υλοποίησε στα πρώτα τρία τρίμηνα.

Ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά του twitter του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα οποία κατά τις πρώτες 200 ημέρες πραγματοποίησε 991 αναρτήσεις, χωρίς ωστόσο να περάσει κανένα “σοβαρό” νόμο.

Την ίδια περίοδο ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε τα περισσότερα προεδρικά διατάγματα, από οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ, με μικρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα, ενώ έχασε αρκετές μάχες με το αντιμεταναστευτικό και την προσπάθεια κατάργησης του Obamacare.

Η πραγματικότητα των αγορών

Καθώς οι πρώτες ουσιαστικές επιπτώσεις της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ γίνονται αισθητές, οι επιπλοκές του Brexit αναδεικνύονται και σειρά μετώπων από τη Συρία και τη Λιβύη μέχρι την Τουρκία, το Κουρδικό και την Ουκρανία βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, το πλαίσιο άσκησης διεθνούς διπλωματίας και εκδήλωσης πρωτοβουλιών εξελίσσεται σε πραγματικό ναρκοπέδιο.

Η κατάσταση περιπλέκεται έτι περαιτέρω από τις φυσικές καταστροφές που πλήττουν πολλά σημεία του πλανήτη προκαλώντας τεράστιες ζημιές και αφήνοντας πίσω τους εκατόμβες θυμάτων, σκηνικό που προσομοιάζει -σε πολλές περιπτώσεις- με εγχώριες συγκρούσεις.

Η έως τώρα πολιτική απορρόφησης του γεωπολιτικού ρίσκου από τις κεντρικές τράπεζες μέσω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης βοηθούσε στην προστασία των οικονομιών από τα εξωτερικά σοκ και τις επιδράσεις, πολιτική που φαίνεται ότι εξάντλησε τα όριά της και αντιστρέφεται. Στις ΗΠΑ η Fed έχει ανεβάσει ήδη σημαντικά τα επιτόκια, ενώ ανακοίνωσε τη μείωση του ισολογισμού της, δηλαδή των χρημάτων για αγορές κρατικών και ιδιωτικών τίτλων κατά 10 δισ. το μήνα. Στην Ευρώπη η ΕΚΤ ανακοίνωσε σταδιακό περιορισμό του QE από το 2018, πιεζόμενη ασφυκτικά από τη Γερμανία.

Η προοπτική απόσυρσης κεφαλαίων από τις αγορές και αύξησης του  κόστους του χρήματος σε συνδυασμό με την ενίσχυση του γεωπολιτικού κινδύνου, λόγω του Trump-effect αναμένεται να προκαλέσει αρχικά αναταράξεις και θεωρείται πολύ πιθανό να δημιουργήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση ενός ακόμα brar market.

 

Σχετικά

Tags: Ανατολική ΕυρώπηΜέση ΑνατολήΝτόναλντ Τράμπ
Share19Tweet12Share3Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Φανφάρες Τραμπ-Μπιν Σαλμάν: Δεν βγαίνουν τα νούμερα για τις επενδύσεις

14 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Τραμπ και Ζελένσκι έτοιμοι για… Τουρκία – Ο Πούτιν ψάχνει… εισητήρια

13 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Ο Τραμπ ήρε όλες τις κυρώσεις στη Συρία

13 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Brexit: Δημιουργικά ασαφής η συμφωνία για την πρώτη φάση

Bitcoin

Ληστεία bitcoins από miner, στο προσκήνιο η ασφάλεια

MostPopular

  • Ο Μερτς περιμένει τον Μητσοτάκη με …νάρκες

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Τα δύσκολα θέματα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μερτς

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Ο Μερτς εξέθεσε τον Μητσοτάκη για την εργασιακή απορρύθμιση

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    593 shares
    Share 237 Tweet 148
  • Η αγορά βλέπει νέο ανοδικό οικονομικό κύκλο

    50 shares
    Share 20 Tweet 13

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr