if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Βραζιλία: Σε ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, επιταχύνει η οικονομία

Τη μείωση του επιτοκίου του ρεάλ κατά 50 μονάδες βάσης, ήτοι 0,5%, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας, στο 7%, μετά από μείωση των 75 bps στις 25 Οκτωβρίου του 2017. Η μείωση του κόστους δανεισμού, ήταν αναμενόμενη και ομόφωνη, όντας η δέκατη σερί, οδηγώντας τα επιτόκια στο χαμηλότερο επίπεδο ιστορικά.

Στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η παγκόσμια προοπτική είναι ευνοϊκή, ενώ το βασικό σενάριο πληθωρισμού εξελίχθηκε όπως αναμενόταν και οι προσδοκίες προσαρμόστηκαν προς τα κάτω. Σύμφωνα με την ανάλυση ρίσκου, κίνδυνοι υφίστανται και προς τις δύο κατευθύνσεις, με πιθανές δευτερογενείς επιπτώσεις από το ευνοϊκό σοκ των τιμών των τροφίμων και των χαμηλών σημερινών επιπέδων βιομηχανικών αγαθών που αναφέρθηκαν στην πρώτη θέση.

Όσον αφορά την επόμενη συνάντηση, αυτή τη στιγμή προβλέπεται μια επιπλέον μέτρια μείωση του ρυθμού χαλάρωσης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε τον κύκλο χαλάρωσής της τον Οκτώβριο του 2016, αφού ο πληθωρισμός υποχώρησε από διψήφια επίπεδα. Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε ταχύτερα από ό, τι αναμενόταν τους τελευταίους επτά μήνες λόγω της υποτονικής οικονομικής δραστηριότητας και της ισχυρότερης πραγματικότητας. Οι τιμές καταναλωτή στη Βραζιλία αυξήθηκαν 2,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο του 2017, πάνω από 2,54% το Σεπτέμβριο και σε σύγκριση με προσδοκίες της αγοράς 2,75%, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε για το δεύτερο μήνα, αφού έφθασε το 2,46% τον Αύγουστο, το χαμηλότερο από το 1999.

Η οικονομική ανάκαμψη εξακολουθεί να εμφανίζει μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση από ό, τι αρχικά αναμενόταν. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 5,3% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο του 2017, σε σύγκριση με μια αναθεωρημένη προς τα κάτω αύξηση 2,5% τον προηγούμενο μήνα. Ήταν η έκτη διαδοχική επέκταση και ο υψηλότερος από τον Απρίλιο του 2013. Επίσης, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε σε 54,20% τον Οκτώβριο από 54,10% το Σεπτέμβριο του 2017, συνδέοντας την έβδομη ευθεία βελτίωση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version