• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ο οδικός χάρτης για έξοδο από το Μνημόνιο περνάει από NPL’s, πλειστηριασμούς και τράπεζες

9 Νοεμβρίου 2017 - Ενημερώθηκε: 11 Νοεμβρίου 2017

Η Ρόη Χάικου Σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΑΔ

15 Μαΐου 2025

Σε θολό τοπίο οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

15 Μαΐου 2025

Δ. Αριστοτέλη & Ελληνικός Χρυσός: Έργα 1,5 εκατ. σε υποδομές, πολιτισμό και τουρισμό

15 Μαΐου 2025

Μελέτη KPMG: Κρίσιμη πρόκληση η εμπιστοσύνη στην AI

15 Μαΐου 2025

Η Πειραιώς Mobile Brand of the Year

15 Μαΐου 2025

Κακοκαιρία “INES”: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

15 Μαΐου 2025
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας

Eurobank: Στην Αθήνα το 1ο Επιχειρηματικό Forum Ινδίας – Ελλάδας – Κύπρου

15 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Alpha Services and Holdings: Επενδυτική Βαθμίδα Αξιολόγησης από την Scope

15 Μαΐου 2025

Ν. Στάμου: Τουλάχιστον 3 ακόμη IPOs το 2025

15 Μαΐου 2025

ΤΑΑ: Στην ΕΕ το αναθεωρημένο «Ελλάδα 2.0» – Τι αλλάζει

15 Μαΐου 2025

ΝΟΚ: Πολεοδομική ασφάλεια ή θεσμική κάλυψη;

15 Μαΐου 2025

Σύγκρουση ταξιτζίδων – ΔΑΑ για την πιάτσα Uber

15 Μαΐου 2025

Η Κίνα ανοίγει την κάνουλα στις σπάνιες γαίες για 90 μέρες

15 Μαΐου 2025

Από τις Θερμοπύλες στο μέλλον: Ξεκινάει σήμερα το “Thermopylae Forum 2025”

15 Μαΐου 2025
Smoke rises from an Israeli airstrike in Dahiyeh, Beirut, Sunday, Oct. 27, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Λιβύη: Νέες μάχες μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη

15 Μαΐου 2025
Weather Update

Καιρός: Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

15 Μαΐου 2025
Το πρότυπο που προωθεί η ΔΕΗ για την επαναχρησιμοποίηση των απενεργοποιημένων λιγνιτικών πεδίων και μονάδων για την εδραίωση Mega Data Centers και την τροφοδοσία τους behind the meter και με πράσινη ενέργεια, ανέπτυξε ο CEO της εταιρίας Γιώργος Στάσσης

Στάσσης: Green Mega Data Centers που δεν επιβαρύνουν το δίκτυο!

15 Μαΐου 2025
Socratis Kokkalis

Ο Κόκκαλης βάζει πόδι στους μεσίτες ασφαλίσεων με διπλή εξαγορά από την Ευρώπη

15 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ πάνω από 30%, η Πλεύση κοντά στο 20% – Χαμένοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

14 Μαΐου 2025
Ο Ιβάν Σαββίδης

Ο Σαββίδης καρατόμησε τον πρόεδρο του ΟΛΘ Θανάση Λιάγκο

14 Μαΐου 2025

Στρατηγική Ημερίδα για τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

14 Μαΐου 2025

Ινδία: Ρεκόρ διακίνησης φορτίου από τα μεγάλα λιμάνια

14 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Ο οδικός χάρτης για έξοδο από το Μνημόνιο περνάει από NPL’s, πλειστηριασμούς και τράπεζες

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
9 Νοεμβρίου 2017 - Ενημερώθηκε: 11 Νοεμβρίου 2017
Στις Crisis Zone, The Wire, Ελληνική κρίση, Πολιτική & Οικονομία, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
14 0
0
39
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Το τελικό μοντέλο αποκατάστασης της βιωσιμότητας του ελληνικού Δημοσίου χρέους, ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και η κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από τις ασκήσεις αντοχής των συστημικών τραπεζών, είναι τα μείζονα ζητήματα που θα καθορίσουν τον χρόνο και τον τρόπο εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο, τη διαδικασία επιτήρησης και τον χρονικό ορίζοντα επιστροφής στην κανονικότητα.

Με τη γαλλική πρόταση να επικρατεί στο ζήτημα του υπολογισμού και της εφαρμογής των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα αντιμετώπισης των NPL’s/NPE’s που συνδέονται όμως άμεσα με τους πλειστηριασμούς, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, το νόμο Κατσέλη και τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

Τα ζητήματα αυτά είναι αλληλένδετα και κομβικά για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ είναι αδύνατο να κλείσει έστω και ένα, αν δεν κλείσουν όλα. Η περίεργη διασύνδεση των θεμάτων αυτών αποτελεί το βασικό μοχλό πίεσης για την ολοκλήρωση τόσο της τρίτης αξιολόγησης όσο και των θεσμικών παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια.

Σχετικάθέματα

Στα δικαστήρια με επενδυτές για την επαναγορά ομολόγων η Ελλάδα

13 Μαΐου 2025

Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα αλλά με καρφιά σε Μητσοτάκη

18 Απριλίου 2025 - Ενημερώθηκε: 19 Απριλίου 2025

Η S&P αναβάθμισε την Ιταλία

12 Απριλίου 2025

Το μαξιλάρι του ESM

Η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει την παράλληλη συζήτηση των θεμάτων αυτών στην τρίτη αξιολόγηση και να θέσει χρονοδιάγραμμα επίλυσής τους στο τέλος του προγράμματος στήριξης. Ωστόσο ο οδικός χάρτης που χαράχθηκε εκ των υστέρων δίνει προτεραιότητα στις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τη στήριξη των τραπεζών, μέσω της βελτιστοποίησης της προοπτικής είσπραξης μέρους των απαιτήσεών τους, έτσι ώστε να αποφευχθεί ή να περιοριστούν το δυνατόν περισσότερο οι εν δυνάμει κεφαλαιακές ανάγκες και συνεπώς η χρήση κεφαλαίων του ESM.

Η πολυπλοκότητα του θέματος, οι κοινωνικές επιπτώσεις και το συνεπακόλουθο πολιτικό κόστος οδηγούν σε αποσπασματικές ρυθμίσεις, ελλιπή σχεδιασμό, δημιουργώντας παράλληλα τάση αποφυγής του θέματος. Η παρελκυστική, αυτή, τακτική όμως διακόπηκε με την παρέμβαση του ΔΝΤ για την επίσπευση των stress tests και τη διαμόρφωση της φόρμουλας των ασκήσεων με τρόπο που θα δίνει σαφή και ευρεία εικόνα. Το ΔΝΤ πιέζει προς την κατεύθυνση της χρήσης, ήδη εγκεκριμένων, κεφαλαίων από τον ESM για τη δημιουργία bad bank και τη συγχρηματοδότηση της εκκαθάρισης των ισολογισμών των τραπεζών.

Την επιλογή αυτή προσπαθεί να αποφύγει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους, ισχυροποιώντας τα δεσμά στην άσκηση πολιτικής και δυσχεραίνοντας τη διαδικασία εξόδου από Μνημόνιο και εποπτεία. Αυτό όμως συνεπάγεται αντιμετώπιση των προβλημάτων με ίδια κεφάλαια, ήτοι ή νέες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες με ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία είναι ακόμα δυσπρόσιτα και δεν κουβαλούν νέες απαιτήσεις.

Ο μεσαίος δρόμος των τραπεζιτών

Οι τραπεζίτες προσπαθώντας να επιτύχουν μια μεσοβέζικη λύση για τη διατήρηση του ελέγχου των τραπεζών και την αποφυγή νέου γύρου αντιπαράθεσης με τους επενδυτές αλλά και απομείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου, ασκούν πιέσεις σε δυο παράλληλα μέτωπα, επιτυγχάνοντας τουλάχιστον στο ένα.

Το lobbying στην αρχή εποπτείας (SSM) και την EBA φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς καθώς δεν θα προηγηθεί πλήρης εξέταση της κατάστασης του ενεργητικού (AQR) προ των stress tests, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται ο διαχωρισμός παλιών και νέων NPL και η σταδιακή κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από αυτά.

Την ίδια στιγμή όμως, δυσκολότερη είναι η επίτευξη συνεννόησης για το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, παρεμβάσεις που μπορούν να μεταβάλλουν ουσιωδώς τις προοπτικές και να περιορίσουν τις τρύπες που δημιουργούνται. Το πολιτικό κόστος που έχουν οι πλειστηριασμοί και η συνεπακόλουθη πολιτική εκμετάλλευση του θέματος λειτουργούν αποτρεπτικά για την εξεύρεση λύσης, καθώς το θέμα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου.

Οι τράπεζες θέλοντας όμως να εμφανίσουν άμεσα ικανό βαθμό ειπραξιμότητας και να βελτιώσουν τους δείκτες απόδοσης της διοίκησης και των ιδίων κεφαλαίων, επιδιώκουν την πλήρη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων, η οποία όμως αναστέλλεται από αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή η προσπάθεια λειτουργίας πρωτογενούς και δευτερογενούς αγοράς κόκκινων δανείων, έχει περιορισμένες προοπτικές, καθώς ο τρόπος λειτουργίας δεν είναι μαζικός και ως εκ τούτου ούτε παραγωγικός. Αντιστοίχως και η προσπάθεια δημιουργία νέας ρύθμισης τα πρότυπα που οι τράπεζες όρισαν, επίσης αποτυγχάνει λόγω της φύσης των ρυθμίσεων και των απαιτήσεων διασφάλισης που απαιτούνται, καθιστώντας ασύμφορες τέτοιου τύπου συμφωνίες και συντηρώντας το καθεστώς αδράνειας και απραξίας.

Υπ αυτό το πρίσμα, το σκηνικό που διαμορφώνεται φαίνεται ότι οδηγεί αναπόδραστα στην κατάρτιση μιας σύνθετα δομημένης λύσης με τη συμμετοχή Δημοσίου, ιδιωτών και δανειοληπτών, στα πρότυπα της ιταλικής Monte dei Paschi.

Το χρέος

Σύμφωνα με τη γαλλική πρόταση προβλέπεται η εισαγωγή ενός μηχανισμού, που θα συνδέει τον ρυθμό αποπληρωμής του χρέους προς τον ESM με την ανάπτυξη. Η πρόταση αυτή ενσωματώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο «πακέτο» των μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, που συμφωνήθηκαν το 2016, προβλέπουν

  • Επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών χωρών – μελών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που είχαν αγοράσει με την εμφάνιση της κρίσης το 2010. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «μαξιλάρι» για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά τη λήξη του μνημονίου.
  • Πρόωρη ή μερική αποπληρωμή των υπαρχόντων επίσημων δανείων προς την Ελλάδα, με μείωση του επιτοκιακού κόστους και επέκτασης της περιόδου αποπληρωμής. Πρόκειται για τα 52,9 δισ. ευρώ που είχαν δοθεί από τους εταίρους διμερώς στο πλαίσιο της πρώτης διάσωσης.
  • Πιθανή παράταση του χρόνου αποπληρωμής και διασφάλιση των χαμηλών επιτοκίων των δανείων της δεύτερης διάσωσης.
    Αποπληρωμή επενδυτών

Με δεδομένα αυτά, η υιοθέτηση του γαλλικού πλαισίου θέτει μια ακόμη δικλίδα ασφαλείας για τη βιωσιμότητα του χρέους για τη χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμος. Με άλλα λόγια, οι αγορές θα είχαν τη βεβαιότητα ότι με τα μέτρα διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ με τον γαλλικό μηχανισμό διασφαλίζεται και η αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών, αφού θα παγώνει εκείνη προς τους εταίρους. Αν όμως οι εταίροι προωθούν τον μηχανισμό προκειμένου να μη λάβουν ισχυρά μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης, στην ουσία θα έχουν παραπέμψει στις καλένδες τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Στην περίπτωση αυτή, κάθε ενεργοποίηση του γαλλικού μηχανισμού στο μέλλον θα λειτουργούσε σαν συναγερμός στις αγορές, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού ή ακόμη και αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές.

Σχετικά

Tags: stress testsδημόσιο χρέος
Share16Tweet10Share3Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Στα δικαστήρια με επενδυτές για την επαναγορά ομολόγων η Ελλάδα

13 Μαΐου 2025
The Wire

Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα αλλά με καρφιά σε Μητσοτάκη

18 Απριλίου 2025 - Ενημερώθηκε: 19 Απριλίου 2025
The Wire

Η S&P αναβάθμισε την Ιταλία

12 Απριλίου 2025
Επόμενο άρθρο

Βήμα συναίνεσης με ΔΝΤ οι προβλέψεις της Κομισιόν

Στα 26,9 δισ. η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

MostPopular

  • Κακοκαιρία “INES”: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Underdog: Άγρια σύγκρουση μετόχων στον ΟΛΘ: Λευκή πετσέτα πέταξε ο Λιάγκος

    134 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Δημοσκόπηση: Η ΝΔ πάνω από 30%, η Πλεύση κοντά στο 20% – Χαμένοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Οι Γερμανοί βγάζουν στη σέντρα τον Μητσοτάκη (ξανά)

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Pfizer Gate: Δικαστική σφαλιάρα σε φον ντερ Λάιεν – Μπουρλα

    150 shares
    Share 60 Tweet 38

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr