if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Γερμανία: Λιγότεροι άνεργοι, πιό ελαστικοί οι εργαζόμενοι (τα στοιχεία)

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις από την αγορά εργασίας στη Γερμανία, καθώς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μειώθηκαν ελαφρώς περισσότερο από τις προσδοκίες τον Οκτώβριο, αντανακλώντας την ισχύ μιας αγοράς εργασίας που συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και να στηρίζει την ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και όχι πλήρους, ενώ και η αύξηση των μισθών μετά βίας παρακολουθεί τον δομικό πληθωρισμό στη Γερμανία, ενώ υπολείπεται της τάσης που καταγράφεται σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Τα έως τώρα στοιχεία για την απασχόληση στη Γερμανία αποκαλύπτουν στροφή των εργοδοτών στις ελαστικές απασχόλησης, προδίδοντας ανησυχία για το μέλλον αβεβαιότητα και συμβάλλοντας στη διεύρυνση του χάσματος στη γερμανική κοινωνία, γεγονός που δρα αρνητικά και έχει ακόμη και πολιτικές επιπτώσεις, οι οποίες καταγράφηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, μειώθηκε κατά 11.000 στα 2,495 εκατομμύρια. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να μειωθεί κατά 10.000.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,6%, στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

«Η θετική εξέλιξη στην αγορά απασχόλησης συνεχίζεται», δήλωσε ο Ντέτλεφ Σίλε, επικεφαλής της υπηρεσίας εργασίας. «Η ισχυρή ανοδική πορεία το φθινόπωρο οδήγησε σε μεγαλύτερη της συνηθισμένης μείωση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης», πρόσθεσε.
Η υγιής αγορά εργασίας αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζει τον αναπτυξιακό κύκλο στη Γερμανία, στον οποίο βασική κινητήρια δύναμη είναι η κατανάλωση, συνεισφέροντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων που θα δώσει στην επόμενη κυβέρνηση το δημοσιονομικό περιθώριο για να ενισχύσει τις επενδύσεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version