if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Καταλονία και ΕΚΤ τσάκισαν το ευρώ

Σημαντικές απώλειες 0,5% σημείωσε το ευρώ, υποχωρώντας στα 1,1594 δολάρια, την Παρασκευή μετά την διακήρυξη ανεξαρτησίας από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας.

Αρνητικά αντέδρασε το ευρώ και την Πέμπτη, στις αποφάσεις της ΕΚΤ, αν και ευθυγραμμίστηκαν απολύτως με τις εκτιμήσεις της αγοράς, σημειώνοντας απώλειες πάνω από 0,5%, διολισθαίνοντας από τα υψηλά εβδομάδας.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, επεκτείνοντας όμως την διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 και μειώνοντας παράλληλα τις αγορές κρατικών ομολόγων σε 30 δισ. ευρώ από 60 δισ. ευρώ προηγουμένως.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ιστορικά, το ευρώ / δολάριο ευρώ / δολαρίου έφθασε σε υψηλό όλων των εποχών 1,87 τον Ιούλιο του 1973 και ρεκόρ χαμηλό 0,70 το Φεβρουάριο του 1985.

Το ευρώ εισήχθη ως νόμισμα μόλις την 1η Ιανουαρίου του 1999. Ωστόσο, οι συνθετικές ιστορικές τιμές που επιστρέφουν πολύ πιο πίσω μπορούν να διαμορφωθούν εάν ληφθεί υπόψη ο σταθμισμένος μέσος όρος των προηγούμενων νομισμάτων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version