if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κλυδωνίζεται ο ΟΗΕ, λόγω της αποχώρησης ΗΠΑ από την UNESCO

Κλυδωνισμούς στον ΟΗΕ, για ακόμη μια φορά, προκαλεί η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την UNESCO, την οργάνωση προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κίνηση έρχεται μετά τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και ενώ οι ΗΠΑ είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από την UNESCO, υπηρεσία του ΟΗΕ για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, με την απόφαση να εφαρμόζεται από τις 31 Δεκεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και αποτυπώνει τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κωλυσιεργία στο έργο του οργανισμού, την ανάγκη για αναδιάρθωσή του και την αντιισραηλινή προκατάληψη που κυριαρχεί σε αυτόν»

σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο συμπληρώνει ότι η χώρα θα διατηρήσει δεσμούς με την UNESCO ως κράτος – παρατηρητής.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η απόφαση συνδέεται και με τη βούληση της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μειώσει τη χρηματοδότηση προς τον οργανισμό, στον οποίο ήδη οφείλει περίπου 500 εκατ. δολάρια.

Διπλωματικά, η κίνηση των ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο υιοθέτησης ενιαίας γραμμής με το Ισραήλ στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και αποτελεί “αντίποινα” για την άρνηση του ΟΗΕ και της απ αυτόν εποπτευόμενης Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας να επανεξετάσει τη συμφωνία του Ιράν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version