if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

WEF: Οι ελληνικές τράπεζες χειρότερες στον γνωστό κόσμο, τσακίζουν την οικονομία (όλοι οι δείκτες)

Οι τράπεζες και η ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα λαμβάνουν τη χειρότερη αξιολόγηση στις παραμέτρους ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας που αποτιμά ο δείκτης του World Economic Forum, καθιστώντας σαφές ότι η οικονομία δεν μπορεί να ξεκολλήσει λόγω της αδυναμίας των τραπεζών να παίξουν το ρόλο τους παρά το γεγονός ότι πολλά δισεκατομμύρια έχουν διατεθεί για τη στήριξή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του World Economic Forum η Ελλάδα καταλαμβάνει μια από τις χειρότερες θέσεις στον κόσμο στον όγδοο πυλώνα, που αφορά την ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα, όντας 133η στην κατάταξη σε σύνολο 137 χωρών με συγκεντρωτική βαθμολογία μόλις 2,5 με άριστα το 7! Τα στοιχεία που αξιολογούνται καλύπτουν ευρύ φάσμα και αποδεικνύουν πως η συρρίκνωση του κλάδου και η πολιτική squeeze out νέων παιχτών στην πραγματικότητα υποσκάπτει όχι μόνο τον κλάδο αλλά και την οικονομία.

Την Ελλάδα ακολουθούν μόνο η Αϊτή, το ΛΕσόθο, η Υεεμένη και η Μαυριτανία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ειδικότερα, ο χρηματοοικονομικός τομέας στην Ελλάδα βαθμολογείται με άριστα το 7 μόνο με:

Από τα παραπάνω στοιχεία είναι εύκολο να εξαχθούν σαφέστερα συμπεράσματα για την κατάσταση του χρηματοοικονμικού τομέα, τις επιπτώσεις των αδυναμιών του, τις δομικές του αδυναμία καθώς και την προσπάθεια των τραπεζιτών να υπερτιμολογήσουν υπηρεσίες για να αναπληρώσουν έσοδα. Παράλληλα όμως στην Ελλάδα δεν έχει επιτραπεί η ανάπτυξη του παράλληλου χρηματοοικονμικού συστήματος, δεν υπάρχουν venture capital και η πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω του χρηματιστηρίου παραμένει δύσκολη, έως αδύνατη, καθώς οι τράπεζες ελέγχουν την αγορά.

Εδώ μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο report του WEF για την Ελλάδα και να δείτε αναλυτικά τους πυλώνες και τις αξιολογήσεις

Μια ενδελεχής ανάλυση των στοιχείων που έχει συλλέξει το World Economic Forum για τον χρηματοοικονομικό τομέα και μια συγκριτική ανάλυση με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τις θέσεις εργασίας και άλλους ποιοτικούς δείκτες, ανάγει τις τράπεζες σε βαρίδι που ανακόπτει και καταπνίγει τη δυναμική της αγοράς και της οικονομίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version