if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η εβδομάδα που έρχεται: Στον καρδιογράφο η ανάπτυξη

Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week Ahead

Έντονη εβδομάδα σε επίπεδο ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων θα είναι η ερχόμενη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωζώνη και την Ιαπωνία, ενώ κρίσιμη είναι και για την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Τα στοιχεία που θα δωθούν στη δημοσιότητα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και θα μετρήσουν τις αντοχές των οικονομιών. Στις ΗΠΑ, τα σημαντικότερα γεγονότα θα είναι το εμπορικό ισοζύγιο, οι παραγγελίες εργοστασίων και ο PMI. Η ΕΚΤ και η RBA θα ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια. Η Αυστραλία ανακοινώσει τα προκαταρκτικά στοιχεία αύξησης του ΑΕΠ, ενώ η Ευρωζώνη και η Ιαπωνία θα δημοσιεύσουν τελικά στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ. Η Κίνα ανακοινώνει στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εξωτερικό εμπόριο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά το ισοζύγιο συναλλαγών, τις εργοστασιακές παραγγελίες και τον PMI μη κατασκευαστικής δραστηριότητας, ISM.
Παράλληλα ανακοινώνεται ο ISM New York. IBD / TIPP Οικονομική αισιοδοξία. Η μεταβολή της καταναλωτικής πίστης · και τα τελικά στοιχεία για τον PMI των υπηρεσιών Markit. Στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος και την παραγωγικότητα, καθώς και αποθέματα χονδρικής.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στον Καναδά οι αγορές αναμένουν την απόφαση για τον καθορισμό του παρεμβατικού επιτοκίου, καθώς και τα στοιχεία για την ανεργία, το εμπορικό ισοζύγιο, τις άδειες κατασκευής, την παραγωγικότητα, την αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και το Ivey PMI.

Στο Μεξικό αναμένεται η ανακοίνωση ποσοστό του πληθωρισμού. Στη Βραζιλία η κεντρική τράπεζα αποφασίζει για τα επιτόκια και η κυβέρνηση ανακοινώνει το ποσοστό πληθωρισμού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα στοιχεία που πρέπει να δημοσιοποιηθούν περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο, την παραγωγή, τη βιομηχανική παραγωγή, τις τιμές των κατοικιών του Halifax, τις κατασκευές και τις υπηρεσίες PMI, τις προσδοκίες για τον καταναλωτή και την πώληση νέων αυτοκινήτων.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης: Συνεδριάζει η ΕΚΤ για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτική. Οι αγορές θα επικεντρωθούν επίσης στην τρίτη εκτίμηση της Ευρωζώνης για την αύξηση του ΑΕΠ, των λιανικών πωλήσεων και των τελικών υπηρεσιών PMI. Στη Γερμανία ανακοινώνονται εργοστασιακές παραγγελίες, βιομηχανική παραγωγή, εξωτερικό εμπόριο και PMI κατασκευών. Στη Γαλλία θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και εμπορικό ισοζύγιο. Τέλος στοιχεία για το λιανικό εμπόριο θα ανακοινώσει η κυβέρνηση της Ιταλίας.

Στην Κίνα, οι αναλυτές παρακολουθούν το εξωτερικό εμπόριο, τον πληθωρισμό, τις τιμές παραγωγού και τις υπηρεσίες PMI Caixin. Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, τα τελικά μεγέθη για την αύξηση του ΑΕΠ, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και τα μέσα κέρδη θα βρίσκονται στο προσκήνιο. Άλλα σημαντικά στοιχεία σε ολόκληρη την Ασία περιλαμβάνουν την πληθωρισμό της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων και την απόφαση για την επιτόκιο της Μαλαισίας.

Στην Αυστραλία, η RBA θα μας δώσει μια ενημέρωση σχετικά με τη πορεία της νομισματικής πολιτικής. Άλλες σημαντικότερες εκδόσεις περιλαμβάνουν: αύξηση του ΑΕΠ, εμπορικό ισοζύγιο, τρέχον λογαριασμό, πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο, επιχειρηματικά αποθέματα, μικτή κερδοφορία της εταιρείας, δείκτη υπηρεσιών AIG, στεγαστικά δάνεια και δανεισμός επενδύσεων κατοικιών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version