if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Ρωσία αποπληρώνει χρέος της ΕΣΣΔ στη Βοσνία

Την πληρωμή 125 εκατ. δολαριων στη Βοσνία ανακοίνωσε η Ρωσία στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποπληρωμής χρεών της περιόδου της Σοβιετικής Ένωσης προς τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η Μόσχα εφαρμόζει πολιτική επαναπροσέγγισης με κυβερνήσεις και χώρες στην περιοχή επιχειρώντας να ανακόψει την επέλαση του NATO στον πάλαι ποτέ προνομιακό της χώρο και στην σφαίρα επιρροής της.

Κάθε πρώην γιουγκοσλαβικό κράτος είχε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για την αποπληρωμή του μεριδίου του.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η πληρωμή έρχεται μετά την υπογραφή συμφωνίας από τον υπουργό Οικονομικών της Βοσνίας Βιέκοσλαβ Μπεβάντα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρσακ στις 21 Μαρτίου στη Μόσχα για την επίλυση του προβλήματος του παλαιού χρέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών της Βοσνίας τον Μάρτιο, το ποσό θα μοιραστεί μεταξύ των δύο πολιτικών οντοτήτων της Βοσνίας – της Ομοσπονδίας και της Σερβικής Δημοκρατίας- και της περιφέρειας Brcko.

Η Ομοσπονδία θα λάβει 58% του ποσού, ήτοι 72,5 εκατομμύρια δολάρια. Η Σέρβικη Δημοκρατία θα λάβει 29%, ήτοι 36,2 εκατομμύρια δολάρια. Τα ομοσπονδιακά θεσμικά όργανα της Βοσνίας θα λάβουν 10%, 12,5 εκατομμύρια δολάρια, και η περιφέρεια Brcko θα λάβει 3%, 3,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η Βοσνία ήταν η τελευταία πρώην γιουγκοσλαβική χώρα που επιλύει το πρόβλημα του ρωσικού χρέους.

Ενώ τα χρέη προς όλες τις άλλες χώρες διευθετήθηκαν σε εμπορεύματα, η Βοσνία είναι η μόνη χώρα που θα λάβει πληρωμή σε χρήμα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version