if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Αιολικό πάρκο 400MW ετοιμάζει η Σαουδική Αραβία

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου πραγματοποίησε η Σαουδική Αραβία, καθώς ο υπουργός Ενέργειας κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορές.

Το υπουργείο Ενέργειας ζήτησε από τους υποψηφίους να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την κατασκευή εργοστασίου 400 μεγαβάτ, στο Dumat Al Jandal στη βορειοδυτική περιοχή Al Jouf του Βασιλείου. Σύμφωνα με τη δήλωση οι εταιρείες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Ιανουάριο.

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αναπτύξει 30 έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας τα επόμενα 10 χρόνια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την τόνωση της παραγωγής ενέργειας και τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Διαβάστε επίσης: Game changer για τη Σαουδική Αραβία η στροφή στην ηλιακή ενέργεια

«Η χώρα θα παράγει το 10% της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2023», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Χαλίντ Αλ Φάλιχ τον Απρίλιο. Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, το υπουργείο ανέφερε 51 εταιρείες ως δυνητικούς πλειοδότες στο Σαουδαραβικό πρόγραμμα ανανεώσιμης ενέργειας.

Η χώρα ζήτησε προσφορές τον Απρίλιο για ένα ηλιακό έργο 300 μεγαβάτ και σκοπεύει να ανακοινώσει το όνομα της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο τον Νοέμβριο, όπως ανέφερε το υπουργείο.

Η Σαουδική Αραβία είχε θέσει ως στόχο το 2010 την εγκατάσταση 41 γιγαβάτ καθαρής ενέργειας έως το 2040, που ισοδυναμεί περίπου με 30 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να στοιχίσει περισσότερα από $ 100 δισ. με την παραγωγή της ηλιακής να ισοδυναμεί με το 30% της συνολικής ενέργειας της χώρας. Το πλάνο αυτό άλλαξε τον Απρίλιο, καθώς τα νέα σχέδια που ανακοινώθηκαν τοποθετούν το στόχο στα 9,5 γιγαβάτ έως το 2030.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version