if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Μακρόν σε ελεύθερη πτώση

Την πλέον ταχεία κατάρρευση δημοτικότητας νέου προέδρου, από τον Ζακ Σιράκ το 1995, καταγράφει ο Εμμάνουελ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop την Κυριακή.

Μετά την πρώτη κρίση της προεδρικής του θητείας όπου πραγματοποίησε επίδειξη πυγμής οδηγώντας σε παραίτηση τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων επ αφορμής των περικοπών 850 εκατ. ευρώ στον αμυντικό προϋπολογισμό, ενώ ταυτόχρονα οι περικοπές για την επίτευξη των στόχων του ελλείμματος πλήττουν χαμηλόμισθους, ανέργους και μόνες μητέρες, ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνία που τον προτίμησε μεν από τη Λε Πεν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, μόλις το 54% των Γάλλων ήταν ικανοποιημένοι με τον Μακρόν τον Ιούλιο, έναντι 64% τον Ιούνιο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Μετά από τον πρώτο πολιτικά ουσιαστικό μήνα ο Εμμάνουελ Μακρόν βρέθηκε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του καθώς οι προταθείσες περικοπές πλήττουν τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, ενώ και η αναμέτρηση και αποπομπή του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε αντιληπτή ως αδικαιολόγητη επίδειξη ισχύος.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version