if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Πλοκάμια πολυεθνικής μαφίας με σύνδεση στην κυβέρνηση του Κοσόβου συνελήφθησαν στις ΗΠΑ

????????????????????????????????????

Ιδιαίτερα ανησυχητικές για την πορεία του Κοσόβου είναι οι τελευταίες ενδείξεις, καθώς εκτός από τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών για το ρόλο της χώρας στην προώθηση του μουσουλμανικού εξτρεμισμού στα Βαλκάνια και την ΕΕ, έρχεται η σύλληψη οδηγού της πρεσβείας στις ΗΠΑ για λαθρεμπόριο όπλων, ο οποίος φέρεται να έχει ρόλο κλειδί σε διεθνές εγκληματικό δίκτυο που συνδέει την αλβανική, τη =ν ιταλική και ενδεχομένως και άλλες μαφίες.

Πρόκειται για τον Albert Veliu ο οποίος ήταν υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, ως οδηγός του προξένου του Κοσσυφοπεδίου Teuta Sahatqija. Εντούτοις, σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, διακινούσε παράλληλα όπλα, ξέπλενε χρήμα και ήταν έμπορος ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τη διπλωματική ασυλία. Οι αμερικανικές αρχές διερευνούν τώρα τους δεσμούς με την Cosa Nostra και τα στοιχεία του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στη Νέα Υόρκη και Τσεχική Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (DEA), ο Veliu φέρεται να έχει πουλήσει σε έναν μυστικό πράκτορα 15 AK-47 (καλάσνικοφ) και έναν γιουγκοσλάβικο αντιαρματικό πύραυλο τύπου Zolja. Όπως αναφέρεται εισήγαγε τα όπλα παράνομα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Κοσσυφοπέδιο νωρίτερα αυτό το μήνα. Στις 27 Ιουνίου, τέσσερις από τους συνεργάτες του συνελήφθησαν στην Κλίνα, στο δυτικό Κοσσυφοπέδιο, με τα όπλα, ενώ ο Βέλιου και πέντε άλλοι συβελήφθησαν στη Νέα Υόρκη.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο 34χρονος Βέλιου κατηγορείται και για ξέπλυμα 800.000 δολαρίων υποτιθέμενων χρημάτων από ναρκωτικά, μέσω μιας σειράς εταιριών με τη βοήθεια συνεργατών, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του Alban Veliu.
Ο Alban Veliu, ο Dilber Kukic, ο Ekram Sejdija, ο Xhevat Gocaj και ο Agim Rugova έχουν επίσης κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος. Σε μια σειρά συναντήσεων που είχαν συνομιλίες με πράκτορες της DEA, ο Veliu υποστήριξε ότι ο ξαδέλφος του ήταν ο Alex Rudaj, ένας γνωστός ηγέτης του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έλαβε το Balkan Investigative Reporting Network. Το 2006, ο Rudaj καταδικάστηκε για εκβιασμό και καταδικάστηκε σε 27 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ.

Ο κ. Veliu κατέθεσε επίσης ότι ο πεθερός του ήταν “ο ηγέτης μιας φατρίας οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία στην Τσεχική Δημοκρατία”, προσθέτοντας ότι “ενδιαφέρθηκε να μεταφέρει μεγάλα ποσά μετρητών στην Τσεχία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για να πλυθούν Στις Ηνωμένες Πολιτείες “.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version