if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

πΓΔΜ: Η σταθερότητα επιστρέφει: Έκρηξη κατανάλωσης και βιομηχανικής παραγωγής

Ενδείξεις βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και σταθερότητας καταγράφονται στην πΓΔΜ αμέσως μετά τον ορισμό της νέας κυβέρνησης και την ύφεση των πολιτικών αντιπαραθέσεων που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος μιας νέας εθνοτικής σύρραξης. Λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκαν δημιουργώντας πλέον προσδοκίες για επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα.

Οι λιανικές πωλήσεις λιανικής της πΓΔΜ αυξήθηκαν 1,1% σε ετήσια βάση τον Μάιο του 2017, μετά από πτώση 3,4% τον προηγούμενο μήνα. Είναι η πρώτη άνοδος μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, καθώς οι ενισχύθηκαν οι πωλήσεις στα τρόφιμα, ποτά και καπνό (11,5% έναντι 0,6% τον Απρίλιο) και μειώθηκαν λιγότερο για τα μη εδώδιμα προϊόντα (-7,3% έναντι -11,5%).

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις καυσίμων επιβραδύνθηκαν (1,4% έναντι 6,9%).

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η βιομηχανική παραγωγή στην πΓΔΜ αυξήθηκε 9,2% σε ετήσια βάση τον Μάιο του 2017, μετά από μείωση 1,9% τον προηγούμενο μήνα. Η παραγωγή των εργοστασίων αυξήθηκε κατά 8,8% σε σύγκριση με -2,8% τον Απρίλιο, κυρίως σε τρόφιμα (3,5%), ποτά (18,3%) και άλλα μη μεταλλικά προϊόντα (35,6%).

Επίσης, η παραγωγή αυξήθηκε στην εξόρυξη και λατομεία (7,7% έναντι 2,9%) και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού (13,8% έναντι 1,2%).

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version