if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

2+1 λόγοι που ρίχνουν το πετρέλαιο

Πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, ενώ ενισχύθηκε και η παραγωγή του ΟΠΕΚ παρά τη συμφωνία για παράταση της περιόδου εφαρμογής της μείωσης.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχώρησε στα 48,41 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 0,6%, από το προηγούμενο κλείσιμο. Τα συμβόλαια του West Texas Intermediate (WTI) κινούνται στα 46,10 δολάρια ανά βαρέλι, με ζημιές 0,8%.

Η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει πάνω από 10% από τα τέλη Μαΐου, καθώς η προσφορά παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται παρά τη συμφωνία μείωσης μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και 11 ανεξάρτητων παραγωγών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η ίδια η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ με τις περικοπές έχει αμφισβητηθεί και το πετρελαιοπαραγωγό καρτέλ αποκάλυψε στην εβδομαδιαία ότι η παραγωγή της αυξήθηκε κατά 336.000 bpd τον Μάιο στα 32,14 εκατομμύρια bpd.

Το ισοζύγιο της προσφοράς επηρεάζεται από την αύξηση παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τις τιμές πιέζει και η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εκκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Ιουνίου σε 511,4 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για μείωση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η αμερικανική παραγωγή έχει ενισχυθεί κατά 10% τον τελευταίο χρόνο σε 9,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, προσεγγίζοντας την ημερήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.

Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας αυξήθηκε κατά 1% το 2016, ποσοστό παρόμοιο με τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο των 10 ετών για το 1,8%, δήλωσε η BP στη συγκριτική στατιστική ανασκόπηση της παγκόσμιας ενέργειας που δημοσιεύθηκε.

Τις αγορές επιβαρύνει η ανάσχεση των ρυθμών ανάπτυξης στην Κίνα και η συσσώρευση αποθεμάτων αγορασμένων σε πολύ χαμηλότερες τιμές, καθώς αυτά θα είναι δύσκολο να καταναλωθούν όσο η τιμή παραμένει σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα και η προσφορά πλεονάζουσα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version