if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Τραμπ χαλάει το κλίμα: Αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού

Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ

Ο κύβος ερρίφθη για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για το κλίμα του Παρισιού, στην οικοδόμηση και διαμόρφωση της οποίας είχε κεντρικό ρόλο ο Μπαράκ Ομπάμα και στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες εκτός από τη Συρία και τη Νικαράγουα. Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι αξιωματούχοι του έχουν παρατεταμένα μπλοκάρει ανακοινώσεις οργανισμών παγκοσμίως από την G7 μέχρι τον ΠΟΕ και το NATO επ αφορμής της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά media το θέμα της παραμονής ή απόσυρσης από τη συμφωνία για το κλίμα έχει διχάσει τον Λευκό Οίκο με τον πολιτικό σύμβουλο του Τραμπ, Στηβ Μπάνον, να πιέζει για την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και αποχώρηση, ενώ η Ιβάνκα Τραμπ, ο υπουργός Ενέργειας, Ρικ Πέρυ και ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον πιέζουν για την παραμονή.

Η ανακοίνωση της απόφασης για απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία των Παρισίων αναμένεται να προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με τους περισσότερους ηγέτες να έχουν ήδη προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αυτό.
[graphiq id=”8wb5AswZgZ7″ title=”Ανταρκτική: Συγκέντρωση Ice Core Carbon Dioxide” width=”700″ height=”573″ url=”https://sw.graphiq.com/w/8wb5AswZgZ7″ frozen=”true”]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Παράλληλα θα απαιτηθεί νέα διαδικασία διαμόρφωσης των standards εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ και ανά πολιτεία, ενώ είναι ακόμη αβέβαιο αν οι και σε πιο βαθμό οι επιλογές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μπορούν να υπερισχύσουν σε τέτοια θέματα των πολιτειακών αποφάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν ακόμη αυστηρότερα πρότυπα από αυτά που προβέπει η συμφωνία για το κλίμα.
[graphiq id=”kSGCJ5TPyBL” title=”Παγκόσμιος χάρτης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2)” width=”700″ height=”557″ url=”https://sw.graphiq.com/w/kSGCJ5TPyBL” frozen=”true”]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version