if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τρομοκρατική επίθεση στο Ιράκ, 20 νεκροί 80 τραυματίες

Τουλάχιστον 20 νεκροί και 80 τραυματίες είναι ο βαρύς απολογισμός νέας τρομοκρατικής επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στη Βαγδάτη, καθώς δυο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν σκορπίζοντας τον θάνατο κοντά σε περιοχή που διεξάγονται εκδηλώσεις για το Ραμαζάνι.

Το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την ευθύνη για αμφότερες τις επιθέσεις σύμφωνα με ανάρτηση στο πρακτορείο προπαγάνδας Amaq.

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σε ένα δημοφιλές κατάστημα παγωτού στην εμπορική συνοικία Karrada, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 άτομα και τραυματίζοντας 40 λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Λίγες ώρες αργότερα, ένας δεύτερη σκότωσε δέκα άτομα και τραυμάτισε 44 κοντά σε κυβερνητικό κτίριο στην περιοχή Karkh.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού πολλοί μουσουλμάνοι παραμένουν έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς μετακινούνται σε οικογενειακές γιορτές, ψωνίζουν και τρώνε πριν από τα ξημερώματα.

Η περιοχή Karrada επλήγη από μια πολύ ισχυρή βόμβα τοποθετημένη σε φορτηγό τον Ιούλιο του 2016, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 324 άτομα, η πλέον θανατηφόρα επίθεση στο Ιράκ από την εισβολή των ΗΠΑ το 2003.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υποχωρήσει στο Ιράκ από τα τέλη του 2015 μπροστά στις κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και στις παραστρατιωτικές ομάδες του Σιίτη υποστηριζόμενες από το Ιράν.

Τώρα είναι πολιορκημένη σε ένα θύλακα στη Βόρεια Μοσούλη την οποία χρησιμοποίησε ως de facto πρωτεύουσα του στο Ιράκ.
[graphiq id=”JRLSWs9Y45″ title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στο Ιράκ” width=”700″ height=”575″ url=”https://sw.graphiq.com/w/JRLSWs9Y45″ frozen=”true”]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version