if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Φωτιά στις διαπραγματεύσεις βάζουν Ντράγκι, Τσίπρας, Τσακαλώτος

panic button

Panic button

Μπαράζ κινήσεων σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο στο προσκήνιο και τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, βρίσκεται σε εξέλιξη σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο καθώς και στην Ουάσιγκτον και το Παρίσι.

Με το ΔΝΤ να επιμένει στις θέσεις του δια στόματος Πολ Τόμσεν και Τζέρι Ράις, για ουσιαστική ελάφρυνση χρέους και δεσμευτικά μέτρα και αποφάσεις στο Eurogroup, τοην ΕΚΤ να ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις του Ταμείου, όπως ξεκαθάρισε στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ο Μάριο Ντράγκι και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αρνείται να συμμετάσχει εποικοδομητικά, το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Γιούνκερ-Σόιμπλε, απάντηση σε Τσακαλώτο-Ντράγκι

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Σε αυτή τη φάση και με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για το επόμενο Eurogroup η Αθήνα επιλέγει την ανάφλεξη επιχειρώντας να θέσει σε κίνηση τον ευρωπαϊκό και διεθνή μηχανισμό, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα πειθαναγκαστεί να διατυπώσει θέσεις στη διεθνή αρένα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης: Τα μηνύματα από τα τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Μέρκελ, Τουσκ, Μακρόν

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετούνται οι διαρροές στη Bild για άρνηση λήψης της δόσης των 7 δισ. αλλά αποπληρωμή των υποχρεώσεων με βάση τη σωρευμένη ρευστότητα του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και η ανακοίνωση των τηλεφωνικών επαφών του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ, τον Εμμάνουελ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τούσκ.

Διαβάστε επίσης: Νέος “Ανένδοτος” για το χρέος από Τσακαλώτο, παραιτείται από τη δόση χωρίς ελάφρυνση

Η πρώτη αντίδραση στο νέο σκηνικό που δημιουργείται από τις διαρροές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Bild, τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι στην Ευρωβουλή και τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα, έρχεται από τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ο οποίος ανακοίνωσε έκτακτη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αύριο, Τετάρτη στο Βερολίνο και μάλιστα χωρίς ατζέντα.

Διαβάστε επίσης: Ντράγκι σε “στυλ” και γραμμή ΔΝΤ για χρέος

Η έντονη κινητικότητα μπορεί να παράξει εξελίξεις, να αποκαλύψεις σχέδια και μεθοδεύσεις και να δώσει νέα δυναμική και προσανατολισμό στο επερχόμενο Eurogroup.

Η Αθήνα όμως δεν αρκείται στην άσκηση πιέσεων για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων αλλά ετοιμάζει και plan B με σύνοδο Κορυφής αν δεν ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις του Eurogroup, θέλοντας να στείλει μήνυμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η μπάλα μπορεί να αλλάξει γήπεδο.

Άγνωστο είναι ακόμη αν έχουν βάση ή χρησιμοποιούνται για να εκθέσουν επικοινωνιακά την αντιπολίτευση οι διαρροές για ενδεχόμενη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version