• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ο -όχι και τόσο- τυχαίος περίπατος του ESM

24 Μαΐου 2017 - Ενημερώθηκε: 26 Μαΐου 2017

Η Ρόη Χάικου Σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΑΔ

15 Μαΐου 2025

Σε θολό τοπίο οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

15 Μαΐου 2025

Δ. Αριστοτέλη & Ελληνικός Χρυσός: Έργα 1,5 εκατ. σε υποδομές, πολιτισμό και τουρισμό

15 Μαΐου 2025

Μελέτη KPMG: Κρίσιμη πρόκληση η εμπιστοσύνη στην AI

15 Μαΐου 2025

Η Πειραιώς Mobile Brand of the Year

15 Μαΐου 2025

Κακοκαιρία “INES”: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

15 Μαΐου 2025
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας

Eurobank: Στην Αθήνα το 1ο Επιχειρηματικό Forum Ινδίας – Ελλάδας – Κύπρου

15 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Alpha Services and Holdings: Επενδυτική Βαθμίδα Αξιολόγησης από την Scope

15 Μαΐου 2025

Ν. Στάμου: Τουλάχιστον 3 ακόμη IPOs το 2025

15 Μαΐου 2025

ΤΑΑ: Στην ΕΕ το αναθεωρημένο «Ελλάδα 2.0» – Τι αλλάζει

15 Μαΐου 2025

ΝΟΚ: Πολεοδομική ασφάλεια ή θεσμική κάλυψη;

15 Μαΐου 2025

Σύγκρουση ταξιτζίδων – ΔΑΑ για την πιάτσα Uber

15 Μαΐου 2025

Η Κίνα ανοίγει την κάνουλα στις σπάνιες γαίες για 90 μέρες

15 Μαΐου 2025

Από τις Θερμοπύλες στο μέλλον: Ξεκινάει σήμερα το “Thermopylae Forum 2025”

15 Μαΐου 2025
Smoke rises from an Israeli airstrike in Dahiyeh, Beirut, Sunday, Oct. 27, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Λιβύη: Νέες μάχες μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη

15 Μαΐου 2025
Weather Update

Καιρός: Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

15 Μαΐου 2025
Το πρότυπο που προωθεί η ΔΕΗ για την επαναχρησιμοποίηση των απενεργοποιημένων λιγνιτικών πεδίων και μονάδων για την εδραίωση Mega Data Centers και την τροφοδοσία τους behind the meter και με πράσινη ενέργεια, ανέπτυξε ο CEO της εταιρίας Γιώργος Στάσσης

Στάσσης: Green Mega Data Centers που δεν επιβαρύνουν το δίκτυο!

15 Μαΐου 2025
Socratis Kokkalis

Ο Κόκκαλης βάζει πόδι στους μεσίτες ασφαλίσεων με διπλή εξαγορά από την Ευρώπη

15 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ πάνω από 30%, η Πλεύση κοντά στο 20% – Χαμένοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

14 Μαΐου 2025
Ο Ιβάν Σαββίδης

Ο Σαββίδης καρατόμησε τον πρόεδρο του ΟΛΘ Θανάση Λιάγκο

14 Μαΐου 2025

Στρατηγική Ημερίδα για τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

14 Μαΐου 2025

Ινδία: Ρεκόρ διακίνησης φορτίου από τα μεγάλα λιμάνια

14 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Ο -όχι και τόσο- τυχαίος περίπατος του ESM

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
24 Μαΐου 2017 - Ενημερώθηκε: 26 Μαΐου 2017
Στις Crisis Zone, The Wire, Ελληνική κρίση, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
15 1
0
43
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Έγγραφα αποστέλλονται, διαρρέονται, σενάρια καίγονται, επανέρχονται και τελικά απορρίπτονται, κάπως έτσι συνοψίζεται το σκηνικό της διαπραγμάτευσης σε αυτή τη φάση και ενώ όλες οι πλευρές κρατούν ένα χαρτί καλά κρυμμένο και προσπαθούν να αναγκάσουν τους άλλους να αποκαλύψουν τα δικά τους πριν το επόμενο Eurogroup. Αλήθειες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, κάθε σενάριο που δημοσιοποιείται καίγεται, αυτό προσπαθούν όλοι.

Αν και όλα τα media σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν απαριθμήσει τουλάχιστον 10 διαφορετικά σενάρια για το ελληνικό χρέος, όλα ή σχεδόν όλα σε συνδυασμό με ένα σετ πολιτικών παρεμβάσεων, αβεβαιότητας για το ενδεχόμενο εφαρμογής τους, κανένα από αυτά δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καθώς η αποκάλυψή του πέτυχε ακριβώς αυτό, να εγείρει ενστάσεις και αντιστάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΚΤ δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και ο επικεφαλής οικονομολόγος την κρατά επτασφράγιστο μυστικό αναγκάζοντας τη Γερμανία διαρρεύσει ακόμη και φήμες για την ανικανότητά του να διοικήσει.

Τα σχέδια που έχουν δημοσιοποιηθεί και αυτό που τελικά θα εφαρμοστεί έχουν κοινή βάση, βασίζονται στα στοχαστικά μαθηματικά και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον “τυχαίο περίπατο”, ένα αρκετά παλιό θεώρημα που προβλέπει μελλοντικές τιμές:

Σχετικάθέματα

Κακοκαιρία “INES”: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

15 Μαΐου 2025
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας

Eurobank: Στην Αθήνα το 1ο Επιχειρηματικό Forum Ινδίας – Ελλάδας – Κύπρου

15 Μαΐου 2025
Weather Update

Καιρός: Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

15 Μαΐου 2025

Ενας τυχαίος περίπατος είναι μια περιγραφή για το πώς οι τιμές τίτλων αλλάζουν, εάν οι μεταβολές των τιμών είναι καθαρώς τυχαίες. Οι παρόμοιες διαδικασίες εμφανίζονται σε άλλους τομείς. Ο όρος και η έννοια δημιουργήθηκαν στη φυσική.
Σε μια τέλεια αποδοτική αγορά, όλη η διαθέσιμη πληροφορία απεικονίζεται στην τρέχουσα τιμή μιας ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές στην τιμή προκύπτουν μόνο από τη δημοσίευση νέων πληροφοριών, οι οποίες είναι απολύτως απρόβλεπτες.
Εάν οι μελλοντικές μεταβολές των τιμών είναι απρόβλεπτες, η πορεία που ακολουθείται από μια τιμή είναι με την πάροδο του χρόνου αυτή μιας καθαρώς τυχαίας διαδικασίας δεν υπάρχει κανένα σχέδιο στις μεταβολές των τιμών.
Η υπόθεση μιας τυχαίας διαδικασίας τιμών χρησιμοποιείται από πολλά πρότυπα αξιολόγησης.

Αυτό ακριβώς προσπαθούν τα διάφορα σενάρια να πράξουν. Οι δημοσιογράφοι ωστόσο μη γνωρίζοντας προηγμένα οικονομικά μαθηματικά, ούτε στοχαστικά μοντέλα αρκούνται απλά σε αυτά που διαρρέονται, σε πληροφορίες και on papers που εμπιστευτικά τους δίδονται, σπανίως όμως βγάζουν οικονομικό νόημα. Στα παρασκήνια του Eurogroup, στο EuroWorking Group και σε άλλα διεθνή φόρα συζητούνται μια σειρά μοντέλων τα οποία θα επιτύχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε προοπτική 30 ετών με τις δυνατόν μεγαλύτερες εξασφαλίσεις.

Αυτό δεν είναι εύκολο, η δημοσιοποίηση κατά καιρούς μεταβλητών αυτού του προβλήματος, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα ή οι συνθήκες που απορρέουν από την τήρηση του συμφώνου σταθερότητας που προβλέπει μείωση του χρέους στο 60% σε μια εύλογη χρονική περίοδο 30-40 ετών, κάνουν αρκετούς να νομίζουν ότι η απάντηση είναι μια από αυτές τις μεταβλητές. Η απάντηση είναι όλες αυτές οι μεταβλητές, όμως και αρκετές ακόμη, όπως η ανάπτυξη, ο πληθωρισμός και όσο πιο μακριά εκτείνεται η διαδικασία τόσο πιο πολύπλοκο γίνεται καθώς στην εξίσωση αυξάνεται το ρίσκο αστοχίας, λαμβάνονται πρόσθετες εξασφαλίσεις και πολλά ακόμη.

Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως είναι ακριβώς αυτό: Ποιές μεταβλητές περιλαμβάνονται, με ποια στάθμιση, ποιός τις ορίζει, ποιός εκδίδει και ποιός αξιολογεί τις μετρήσεις και κυριότερα πόσο αυτόματες είναι οι διαδικασίες προσαρμογής και ποιός τις ενεργοποιεί.

Συνεπώς το πρόβλημα έχει πολλές μεταβλητές τόσο στο μαθηματικό όσο και στο πολιτικό πεδίο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί να διαμορφώσει έναν μηχανισμό που θα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους αποκλίσεων και τα περιθώρια ελιγμών, κάτι τέτοιο όμως θα οδηγήσει σε νέο πρόγραμμα. Η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ θέλουν την όσο το δυνατόν αμεσότερη εφαρμογή του προγράμματος ελάφρυνσης του χρέους γιατί έτσι αποφεύγονται μελλοντικές αντιξοότητες και διευκολύνεται η άσκηση πολιτικής από την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει την προώθηση ενός εμπροσθοβαρούς πακέτου.

Ο ESM όμως, κινούμενος στη γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιλέγει και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πιο μακρόπνοο σχέδιο στη βάση της αδυναμίας των μελών να δώσουν πολλά πολύ νωρίς και των νομικών επιπλοκών που κάτι τέτοιο θα έχει.

Σε αυτό ακριβώς το επίπεδο βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση, ενώ μαθηματικοί, υπολογιστικά προγράμματα και σύμβουλοι αναδιαρθρώσεων δουλεύουν στα παρασκήνια αναζητώντας λύσεις ακόμα και out of the box, όπως ένα μελλοντικό swap τόκων με ομόλογα, ή παροχή πρόσθετων εξασφαλίσεων που θα μειώσουν τον κίνδυνο άρα και τα επιτόκια ή ακόμη και σύνθετα προϊόντα.

Το Reuters απέκτησε πρόσβαση σε τρια από τα σενάρια που προωθεί ο ESM:

Στο πρώτο σενάριο, η μελέτη του ESM υποθέτει ότι δεν θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους, εάν η Αθήνα διατηρήσει πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον 3,5% ως το 2032 και πάνω από το 3% ως το 2038. Η ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει ότι μεγάλες περίοδοι υψηλών πλεονασμάτων δεν είναι πρωτοφανείς: Η Φινλανδία είχε πρωτογενές πλεόνασμα 5,7% επί 11 χρόνια την περίοδο 1998-2008 και η Δανία 5,3% για 26 χρόνια, από το 1983 ως το 2008.

Μια δεύτερη επιλογή, στο πλαίσιο του σεναρίου Α, θέλει την Ελλάδα να διασφαλίζει την ανώτατη δυνατή ελάφρυνση χρέους με βάση τη συμφωνία του Μαΐου του 2016. Η Ελλάδα, συνεχίζει το Reuters, θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022, αλλά μετά θα μπορούσε να το μειώσει περίπου στο 2% ως τα μέσα της δεκαετίας του 2030 και στο 1,5% ως το 2048, με μέσο πλεόνασμα της περιόδου 2023-2060 στο 2,2%.

Το σενάριο Α υποθέτει ότι η Ελλάδα θα εμφανίζει μέση ετήσια ανάπτυξη 1,3%, κατά τη διάρκεια της περιόδου για την οποία επιχειρείται η πρόβλεψη.

Σενάριο εξαγοράς των 13 δισ. που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ

Το έγγραφο του ESM –σύμφωνα πάντα με το Reuters- αναφέρει ότι η ανώτατη δυνατή ελάφρυνση χρέους η οποία εξετάζεται, είναι μια επέκταση της μέσης σταθμισμένης ωρίμανσης των δανείων κατά 17,5 χρόνια από τα τρέχοντα 32,5 χρόνια, με τα τελευταία δάνεια να λήγουν το 2080. Ο ESM θα μπορούσε επίσης να περιορίσει τις αποπληρωμές δανείων από την Αθήνα στο 0,4% του ελληνικού ΑΕΠ ως το 2050, βάζοντας ανώτατο όριο στο επιτόκιο των δανείων σε 1%, ως το 2050. Επιπλέον, ο ESM θα αγόραζε το 2019 τα 13 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, καθώς αυτά τα δάνεια είναι πολύ ακριβότερα από εκείνα της Ευρωζώνης. Βάσει του εγγράφου, οι παρεμβάσεις αυτές θα περιόριζαν τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στο 13% ως το 2060, μειώνοντας τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ στο 65,4% το 2060, από περίπου 180% σήμερα.

Το δεύτερο σενάριο βασίζεται στις προβλέψεις του ΔΝΤ για μέση ανάπτυξη 1% και επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% από το 2023, μετά από πέντε χρόνια με πλεονάσματα 3,5%. Βάσει αυτού του σεναρίου, το χρέος θα αυξάνεται από το 2022 και έπειτα, φτάνοντας το 226% το 2060.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι τράπεζες θα έπρεπε να ανακεφαλαιοποιηθούν και οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα ανέρχονταν στα τέλη της δεκαετίας του 2020 πάνω από το «ταβάνι» του 15% του ΑΕΠ για το οποίο έχουν δεσμευτεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, ξεπερνώντας το 50% το 2060.

Ένα τρίτο σενάριο, βάσει του εγγράφου του ESM, είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στα δύο πρώτα συνέρια, υποθέτοντας ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης θα φτάνει το 1,25%, και το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022, υποχωρώντας στη συνέχεια στο 1,8% αντί του 2,2%, για την περίοδο 2023-2060.

Βάσει του σεναρίου αυτού, το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο με την επέκταση των μέσων ωριμάνσεων των ευρωπαϊκών δανείων κατά 15 χρόνια, με χρονικό ορίζοντα το 2080, με σταθερό επιτόκιο στο 1% μέχρι το 2050 και «ταβάνι» απόσβεσης στο 0,4% του ΑΕΠ.

Λίγο νωρίτερα σενάρια είχε δημοσιεύσει και το Ινστιτούτο Peterson τα οποία οδηγούσαν σε μια σειρά συμπερασμάτων από τη μια για την αδυναμία επίτευξης μακροχρόνιων υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και από την άλλη για την ανάγκη παρακίνησης της Ελλάδας στην κατεύθυνση των επιπρόσθετων μεταρρυθμίσεων, εννοώντας αποκρατικοποιήσεων για τη μείωση του χρέους.

Ωστόσο, όλα αυτά τα σενάρια έχουν ήδη… καεί.

Σχετικά

Tags: ESMEurogroupδημόσιο χρέοςΔΝΤΕΚΤΕλλάδαΜνημόνιο
Share17Tweet11Share3Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Κακοκαιρία “INES”: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

15 Μαΐου 2025
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας
On the Radar

Eurobank: Στην Αθήνα το 1ο Επιχειρηματικό Forum Ινδίας – Ελλάδας – Κύπρου

15 Μαΐου 2025
Weather Update
The Wire

Καιρός: Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

15 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Γενς Στόλτενμπεργκ

Το NATO εμπλέκεται επισήμως στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Σκάνδαλο-αφορμή για ανασχηματισμό στην Τουρκία

MostPopular

  • Κακοκαιρία “INES”: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Underdog: Άγρια σύγκρουση μετόχων στον ΟΛΘ: Λευκή πετσέτα πέταξε ο Λιάγκος

    134 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Δημοσκόπηση: Η ΝΔ πάνω από 30%, η Πλεύση κοντά στο 20% – Χαμένοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Οι Γερμανοί βγάζουν στη σέντρα τον Μητσοτάκη (ξανά)

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Pfizer Gate: Δικαστική σφαλιάρα σε φον ντερ Λάιεν – Μπουρλα

    150 shares
    Share 60 Tweet 38

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr