if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τρίτη νίκη για Μέρκελ στη Ρηνανία-Βεστφαλία

Την τρίτη κατά σειρά εκλογική νίκη κατήγαγαν οι Χριστανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς μερικούς μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελας Μέρκελ αναδεικνύονται νικητές στις τοπικές εκλογές που διεξήχθηκαν σήμερα στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με το exit poll των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF, το CDU λαμβάνει 34,5% των ψήφων, ποσοστό αυξημένο σε σύγκριση με το 26,3% του 2012.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς (SPD) λαμβάνουν 30,5% έναντι 39,1% το 2012.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το 2012 το κόμμα της Μέρκελ είχε χάσει με διαφορά 13% από το SPD.
«Είναι μια μαύρη ημέρα (…) ο πυγμάχος SPD χτυπήθηκε από κροσέ στο ήπαρ, όμως παραμείνει ακόμα όρθιος» αντέδρασε ο Ραλφ Στέγκνερ, ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών αναφερόμενος στη μάχη των βουλευτικών εκλογών που προβλέπεται πολύ δύσκολη για το κόμμα του.

«Ξεκινάμε τη μάχη των βουλευτικών έχοντας αυτοπεποίθηση, με δυναμική. Για αυτό ακριβώς (οι εκλογές) στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία είναι μια τεράστια επιτυχία» επισήμανε, στον αντίποδα, ο Μίκαελ Γκρος Μπρέμερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version