if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Weekly Briefing: Συμφωνία για debt swap στη μάχη της αξιολόγησης

Παρακολουθείστε σε timeline την εβδομάδα 15-21/04/2017 μέσα από τα πρώτα θέματα των newsletter του Crisis Monitor.

21/04/2017
Τόμσεν: Συμφωνία για debt swap και ολοκλήρωση αξιολόγησης
Συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και εν συνεχεία ανταλλαγή χρέους μεταξύ ΔΝΤ και ESM υπήρξε στην Ουάσιγκτον μετά από μπαράζ δηλώσεων και παρασκηνιακών επαφών, που συνεπάγεται, όπως δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Χρηματιστής ο βομβιστής της Ντόρτομουντ, είχε σορτάρει τη μετοχή
Τεράστια ανατροπή στις έρευνες για τα κίνητρα του δράστη της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος της Μποσούρια Ντόρτμουντ, καθώς οι αρχές αν εντόπισαν χρηματικά κίνητρα και όχι ισλαμιστικά, όπως αποδεικνύεται από το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε στον συλληφθέντα.

20/04/2017
Επίθεση στο Παρίσι: Πυροβολισμοί, δυο νεκροί
Αποκλεισμένα από αστυνομικά οχήματα είναι τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι καθώς πριν από λίγο ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό νεκρό και ενδεχομένως και για τον δράστη.

Αυτό είναι το end game του Σόιμπλε και ο στόχος για την Ελλάδα
Τοποθέτηση που επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών πραγματοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ενόψει της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, όπου ενέπλεξε το ζήτημα μετεξέλιξης του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, συνέκρινε τις απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι του ΔΝΤ και επανέφερε θέμα Ευρώπης πολλών ταχυτήτων και παγώματος της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Το ΔΝΤ ζητά σκληρό κούρεμα χρέους
Δυο σημαντικές διαπιστώσεις σε μια ομιλία έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ οριοθετώντας το πλαίσιο των συζητήσεων στην Ουάσιγκτον, ενώ ο διευθυντής δημοσιονομικών του ΔΝΤ, Βίτορ Γκασπάρ, μίλησε ξεκάθαρα για αναδιάρθρωση χρέους επίσημου τομέα (OSI).

19/04/2017
Εκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας
Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα.

Πεδίο μάχης για το χρέος: Τα όπλα, οι θέσεις και το σαμποτάζ
Από εκ διαμέτρου αντίθετες αντίθετες θέσεις ξεκινά η συζήτηση για την ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης μεταξύ ΔΝΤ και ESM στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της κοινής Συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πιθανή πτώση ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου με 5 επιβαίνοντες
Τέσσερις νεκροί και μια γυναίκα βαριά τραυματισμένη είναι ο δραματικός απολογισμός της συντριβής του ελικοπτέρου UH1 (Χιούι), στην περιοχή της Ελασσόνας. Στο ελικόπτερο βρίσκονταν και ο υποστράτηγος Ζαννιδάκης, διοικητής της Στρατιάς, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Το ΔΝΤ έριξε την πρώτη σφαίρα
Με μια δήλωση που χτυπάει απ ευθείας την καρδιά του προβλήματος και με ρητορική που θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άνοιξε την αυλαία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

18/04/2017
Το ΔΝΤ ψαλιδίζει την ανάπτυξη για να κουρέψει χρέος-πλεόνασμα
Νέες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία πραγματοποιεί το ΔΝΤ στο World Economic Outlook και του Fiscal Monitor, που παρουσιάστηκαν σήμερα, τις οποίες όμως γνώριζαν εκ των προτέρων τόσο η ελληνική αποστολή όσο και οι Ευρωπαίοι, καθώς πάνω σε αυτές ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Πρόωρες εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία εξήγγειλε η Μέι
Πρόωρες εκλογές την 8η Ιουνίου, εξήγγειλε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε συνέντευξη τύπου έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Βρετανία: Έκτακτο διάγγελμα Μέι, πέφτουν στερλίνα, μετοχές
Πρόωρες εκλογές την 8η Ιουνίου, εξήγγειλε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε συνέντευξη τύπου έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Φόβος για βίαιο ξέσπασμα Ερντογάν
Με την Ευρώπη να προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον νικητή αλλά πληγωμένο Ταγίπ Ερντογάν από ένα νέο ξέσπασμα κατά αντιφρονούντων και Κούρδων στο εσωτερικό της Τουρκίας ξημερώνει η επόμενη ημέρα μετά το Δημοψήφισμα.

17/04/2017
Ο Ερντογάν τώρα είναι πιο επικίνδυνος
Ο Ταγίπ Ερντογάν ρίσκαρε και… έχασε καθώς αποκαλύφθηκε με τον πλέον σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο το κοινωνικό και πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016.

16/04/2017
Ο Ερντογάν κέρδισε το ματωμένο Δημοψήφισμα
Τη νίκη του “ναι” στο Δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό 51,31% έναντι 48,69% του “Όχι”, ενώ η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για προβλήματα νομιμότητας και την εκλογική διαδικασία να έχει βαφτεί με αίμα τριών ανθρώπων κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από εκλογικό κέντρο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version