Εν αναμονή της προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης τελούν πλέον οι αρχές που διερευνούν την έκρηξη βόμβας το βράδυ της Τετάρτης έξω από κατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας.
Αν και οι έρευνες τώρα εστιάζουν στις εικόνες από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παρακολουθούν όλο το κέντρο της Αθήνας, θεωρείται μάλλον απίθανο να μπορέσουν να εξάγουν ουσιαστικά συμπεράσματα για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.
Διαβάστε επίσης: Έκρηξη έξω από τράπεζα στην Αθήνα
Στην πραγματικότητα η αντιτρομοκρατική αναζητά το λάθος που θα μπορούσε να εκθέσει τους δράστες, προσπαθώντας να συνδυάσει το χρόνο τοποθέτησης του σακιδίου με τη βόμβα, το χρόνο και την τοποθεσία του τηλεφωνήματος και τις κινήσεις του εικαζόμενου δράστη, του ανθρώπου δηλαδή που άφησε το σακίδιο.
Στην Ασφάλεια εκτιμούν ότι με τα βασικά δεδομένα που εξάγονται από τις κάμερες, όπως ύψος, βάρος μέγεθος παπουτσιών και τρόπο κίνησης μπορούν να εντοπίσουν πιθανούς υπόπτους σε σημεία ανά το κέντρο της Αθήνας, νωρίτερα από την έκρηξη και αργότερα.
[graphiq id=”aC7QucRJ8O1″ title=”Ελλάδα: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές” width=”700″ height=”650″ url=”https://w.graphiq.com/w/aC7QucRJ8O1″ ]
Αν αυτό καταστεί εφικτό τότε θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν χάρτη της πορείας του υπόπτου και ενδεχομένως να οδηγηθούν κοντά στο κρησφύγετο.
Οι αρχές όμως είναι παγιδευμένες καθώς για το συγκεκριμένο χτύπημα δεν υπήρχαν πληροφορίες από αντιεξουσιαστικούς χώρους που να δείχνουν προετοιμασία του, γεγονός που το ανησυχεί για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου τρομοκρατικού κύκλου.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε τσάντα την οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν έξω από το κτίριο της τράπεζας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και είχε αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια σε πολλά κτήρια της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδιος με εκείνον που δεν είχε εκραγεί προ μηνών έξω από το υπουργείο Εργασίας, λόγω κακής συνδεσμολογίας.
[graphiq id=”e32PmgUCZVj” title=”Ελλάδα: Πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις από το 2000″ width=”700″ height=”662″ url=”https://w.graphiq.com/w/e32PmgUCZVj” ]