if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τι δείχνει το ράλι της στερίνας για το Brexit

Επικράτηση των ψυχραιμοτέρων, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, με την Τερέζα Μέι να υιοθετεί τελικά μια πιο “φιλική” προς την ΕΕ προσέγγιση κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit μετά την επανεκλογή της, φαίνεται να προσδοκούν οι αγορές. Αν και οι εκλογές ανεβάζουν την αβεβαιότητα βραχυχρόνια οι επενδυτές εκτιμούν ότι μια πιο ισχυρή κυβέρνηση, με ξεκάθαρη λαϊκή εντολή θα έχει ουσιαστικά μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας απέναντι στην ΕΕ, οδηγώντας σε μια πιο “απαλή” συμφωνία εξόδου της Βρετανίας.

Υπ αυτό το πρίσμα φαίνεται ότι ερμηνεύουν τις εξελίξεις οι επενδυτές οδηγώντας τη στερλίνα σε ριμπάουντ έναντι του δολαρίου και του ευρώ μετά την ανακοίνωση των εκλογών από την βρετανίδα πρωθυπουργό.

Για την ώρα, όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν εύκολη επικράτηση της Μέι και μάλιστα με διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς διαφαίνεται παταγώδης αποτυχία των εργατιών, οι οποίοι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν την αποτυχία εκλογές ως πλαίσιο για ανατροπή του Κόρμπιν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις οι Συντηρητικοί προηγούνται ακόμα και κατά 20% έναντι των Εργατικών, περιθώριο που όσο και αν μετριαστεί δίνει τεράστια δύναμη στη νέα κυβέρνηση και περιορίζει την αντιπολίτευση σε διακοσμητικό ρόλο, επιτρέποντας τη διαμόρφωση του Brexit με μεγάλη ευκολία και χωρίς πιέσεις εκ των έσω.
[graphiq id=”bfnMd39joZD” title=”Πορεία ισοτιμίες GBP προς USD από το Brexit” width=”700″ height=”475″ url=”https://w.graphiq.com/w/bfnMd39joZD” ]

Η Μέι σκιαγραφείται ως μια μετριοπαθής προσωπικότητα που δεν επιθυμεί σύγκρουση με την ΕΕ, ωστόσο υπό τις παρούσες πολιτικές ισορροπίες πιέζεται εσωτερικά από το ίδιο της το κόμμα να κινηθεί σε σκληρή γραμμή. Μετά από μια σαρρωτική εκλογική νίκη και άνετη επικράτηση στη Βουλή η Μέι θα έχει τον απαραίτητο χώρο και το πολιτικό σθένος να διαμορφώσει τη συμφωνία Brexit με βάση τις δικές της αρχές απορρίπτοντας τις πιέσεις για hard Brexit.

Η προοπτική αυτή περιορίζει τους φόβους για τσουνάμι επιπτώσεων στη βρετανική οικονομία και μαζική αποχώρηση επιχειρήσεων, καθώς και αναταράξεις, καθώς οι αγορές ποντάρουν σε ένα smooth Brexit από μια πρωθυπουργό που θα έχει κατακτήσει την πολιτική κυριαρχία.

Ωστόσο, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το Brexit και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και φτάνοντας μέχρι το Δημοψήφισμα στην Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ οι Δημοσκοπήσεις ως μέσο πρόβλεψης γεννούν πλέον μεγάλο ρίσκο και αβεβαιότητα.
[graphiq id=”4wRm82cW9OR” title=”Δημοσκόπηση: Αποδοχή των στόχων της Μέι για το Brexit” width=”700″ height=”638″ url=”https://w.graphiq.com/w/4wRm82cW9OR” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version