• Τελευταία
  • Trending
  • All

Επικίνδυνη η έκθεση του Peterson Institute για το χρέος

14 Απριλίου 2017 - Updated On 17 Απριλίου 2017

Πάτησε pause το Χρηματιστήριο της Αθήνας – Sell off στη Wall Street

18 Μαΐου 2022
Cyber Crime: Χρονιά ρεκόρ το 2021! - Η έκθεση του FBI

Cyber Crime: Χρονιά ρεκόρ το 2021! – Η έκθεση του FBI

18 Μαΐου 2022
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κομισιόν: 300 δισ. για ενεργειακή… ανεξαρτησία

18 Μαΐου 2022
Ο Ταγίπ Ερντογάν

NATO: Τουρκικό μπλόκο στην… πόρτα σε Σουηδία – Φινλανδία

18 Μαΐου 2022
Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω... Κίνας

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω… Κίνας

18 Μαΐου 2022

Φινλανδία – Σουηδία στην πόρτα του NATO: Ό,τι πρέπει να ξέρετε

18 Μαΐου 2022
Χάρτης επικινδυνότητας φωτιάς

Χάρτης επικινδυνότητας φωτιάς

18 Μαΐου 2022
exp realty

exp Realty: Επιτυχές το touch down Roadshow στην Ελλάδα

18 Μαΐου 2022

ΕΕ: Βουτιά στις πωλήσεις αυτοκινήτων

18 Μαΐου 2022
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, οι οικολογικές επιπτώσεις τους είναι εμφανείς από το διάστημα.

Sentinel-2: Οι καμένες εκτάσεις του 2021 στην Αττική ορατές από το διάστημα

18 Μαΐου 2022

Ιστορικό ρεκόρ για τον πληθωρισμό στη Βρετανία

18 Μαΐου 2022
Πρόκειται για τη δεύτερη συρρίκνωση τα τελευταία τρία τρίμηνα, εν μέσω αναζωπύρωσης των κρουσμάτων COVID-19 και πολλαπλών αντίξοων ανέμων από το εξωτερικό.

Ιαπωνία: Δεύτερη συρρίκνωση ΑΕΠ λόγω Ουκρανίας

18 Μαΐου 2022
Σ
ύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, ψυχρό μέτωπο με κίνηση από βορρά προς νότο, αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μεταβολή του καιρού

Meteo: Ψυχρό μέτωπο φέρνει καταιγίδες

18 Μαΐου 2022

Τα “κινέζικα” της Κομισιόν ανεβάζουν το φυσικό αέριο

17 Μαΐου 2022

Ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Μήνυμα στον Πούτιν με bcc στoν Ερντογάν

17 Μαΐου 2022 - Updated On 18 Μαΐου 2022
Σκυταλοδρομία

Αντίδραση με τράπεζες και βαριά χαρτιά – Στοίχημα η βιωσιμότητα

17 Μαΐου 2022
Loumidis

Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στην… εστίαση

17 Μαΐου 2022
Κομισιόν

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν έχει χάσει τη μπάλα

17 Μαΐου 2022

Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ

17 Μαΐου 2022
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο – έρχονται βροχές

17 Μαΐου 2022
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1974 υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά τις κινήσεις αποθέρμανσης της οικονομίας από την Τράπεζα της Αγγλίας

Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία

17 Μαΐου 2022
OPEC

Πέμπτη σερί άνοδος για το πετρέλαιο

17 Μαΐου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Επικίνδυνη η έκθεση του Peterson Institute για το χρέος

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
14 Απριλίου 2017 - Updated On 17 Απριλίου 2017
Στις Crisis Zone, The Wire, Ελληνική κρίση, Πολιτική & Οικονομία
Reading Time: 1 min read
16 0
0
43
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Πολλά είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την πρόσφατη έκθεση του Peterson Institute για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους η οποία δημοσιεύθηκε αποσπασματικά στους Financial Times και αναπαράχθηκε από τα ελληνικά media μετά από μετάφραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η έκθεση όμως φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ιστορία από αυτή που γράφεται στο επιστημονικό της πλαίσιο, καθώς ο ένας συντάκτης είναι επί του παρόντος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και ο άλλος είναι πρώην αξιωματούχος του ίδιου υπουργείου, ο τρίτος είναι απλά ένας απόφοιτος.

Σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση του working paper με τίτλο “Does Greece Need More Official Debt Relief? If So, How Much?”, δηλαδκή “Χρειάζεται η Ελλάδα Μεγαλύτερη Ελάφρυνση Χρέους; Κι Αν Ναι Πόσο;”, διαπιστώνει ένα πιο έμπειρο μάτι ότι από τα συμπεράσματα επιχειρείται η καθοδήγηση σε ένα σενάριο το οποίο κρύβει μια τεράστια πολιτική παγίδα. Με δεδομένο ότι πρόκειται για επιστημονική παραγωγή η κατάληξη σε πολιτικό σενάριο εγείρει ερωτηματικά.

Αν και το κομμάτι της έκθεσης που προβλήθηκε έχει να κάνει με τη διαπίστωση ότι η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για περίοδο μεγαλύτερη των τριών ετών υποσκάπτει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας. Παράλληλα στα συμπεράσματα αποσαφηνίζεται ότι η επίτευξη της αποκατάστασης της βιωσιμότητας του χρέους δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα υπάρχοντα μονοπάτια και ότι θα απαιτηθεί νέα προσέγγιση.

Σχετικάθέματα

Χάρτης επικινδυνότητας φωτιάς

Χάρτης επικινδυνότητας φωτιάς

18 Μαΐου 2022
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, οι οικολογικές επιπτώσεις τους είναι εμφανείς από το διάστημα.

Sentinel-2: Οι καμένες εκτάσεις του 2021 στην Αττική ορατές από το διάστημα

18 Μαΐου 2022

Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ

17 Μαΐου 2022

Η έκθεση όμως απορρίπτει κάθε επιλογή που εξασφαλίζει πολιτική αυτονομία στην Ελλάδα μετά το 2018 και καταλήγει σε ένα σενάριο επιτροπείας για περίοδο 3 έως 5 ετών μετά τη λήξη του προγράμματος με στόχο τη διασφάλιση επίτευξης νέου πακέτου στόχων στο πλαίσιο της συμφωνίας ελάφρυνσης του χρέους. Αυτό συνιστά βέβαια ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση και στρέβλωση καθώς επιχειρεί να μεταφέρει σε νέο deal την ελάφρυνση του χρέους και όχι ως τμήμα της υπάρχουσας συμφωνίας.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης προλειαίνεται το έδαφος για την προοδευτική εφαρμογή μιας νέας συμφωνίας για τη μείωση του χρέους που περιλαμβάνει νέο κύκλο αποκρατικοποιήσεων, αποκαλύπτοντας ότι εκεί εστιάζουν όταν αναφέρονται στις μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι:

Συμπεραίνεται ότι το προτεινόμενο σενάριο πρωτογενούς πλεονάσματος που απαιτείται για την αποκατάταση της βιωσιμότητας του χρέους δεν είναι εύλογα και ως εκ τούτου η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα ελάφρυνση χρέους

Η τοποθέτηση αυτή ανοίγει το δρόμο για την εδραίωση του σεναρίου της περαιτέρω ελάφρυνσης το οποίο επισημαίνει:

Τέλος, το έγγραφο δείχνει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που πρότεινε το Eurogroup τον Μάιο του 2016 (αν και με σημαντικές επιφυλάξεις για το αν θα
στην πραγματικότητα να εφαρμοστούν ή όχι) θα μπορούσαν να είναι επαρκή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους, υπό την προϋπόθεση ότι το Eurogroup
είναι διατεθειμένο να δεχθεί δύο πολύ μεγάλες επιμηκύνσεις στην ωριμότητα του χρέους όσον αφορά τα δάνεια του EFSF (ξεπερνώντας το 2080), ενώ οι αναβαλλόμενοι τόκοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της έκθεσης του EFSF προς την Ελλάδα πριν από την έναρξη της αποκλιμάκωσης

Έως εδώ η λογική εδραιώνει και στοιχειοθετεί την υπόθεση της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής και ταυτόχρονα αναδεικνύει το πρόβλημα της αύξησης της έκθεσης του EFSF λόγω των επιτοκίων που χρεώνει και της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής, ζήτημα που έχει ευρέως τεθεί και συζητηθεί.

Συνεχίζει όμως προσφέροντας και λύση στο πρόβλημα της έκθεσης του EFSF στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί μείζον ζήτημα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:

An to Eurogroup επιθυμεί να αποφύγει το τελευταίο (σσ την αύξηση της έκθεσης του EFSF), θα γίνει χρειαστεί είτε (1) επέκταση του πεδίου εφαρμογής της
αναδιάρθρωσης του χρέους, (2) να μειώσει τα επιτόκια που χρεώνονται από τον EFSF σημαντικά χαμηλότερα από τις τρέχουσες προβλέψεις, ή (3)
επεκταθεί η χρηματοδότηση από τον ESM μετά το 2018 και να καθυστερήσει την επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές
για μια παρατεταμένη περίοδο.

Με δεδομένο ότι τη μείωση και το πάγωμα επιτοκίων του EFSF την έχουν απορρίψει τόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και Κλάους Ρέγκλινγκ με δημόσιες δηλώσεις τους, η τρίτη επιλογή συνιστά κατ ουσία νέο Μνημόνιο καθώς θα παραταθεί η χρηματοδότηση του ESM και όπως ρητά αναφέρεται στα συμπεράσματα, αυτό θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Ακόμα όμως και αυτό το σενάριο το έχει απορρίψει απριόρι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς με πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα θα τελειώσει το 2018, όπως προβλέπεται.

Στη μελέτη διατυπώνεται σειρά ερωτημάτων πολιτικής φύσεως για τις προθέσεις των δανειστών δημιουργώντας μια ξεκάθαρη παγίδα και ανατροφοδοτώντας συζήτηση γύρω από σχήματα παράτασης της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Εάν ο στόχος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, θα πρέπει να απαντηθεί πρώτα το ερώτημα για το πόση ελάφρυνση χρέους μπορεί να αναμένει αξιόπιστα η Ελλάδα

Ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι:

«Η καθυστέρηση μίας ξεκάθαρης απάντησης στο ερώτημα της ελάφρυνσης του χρέους πέρα από το 2018 είναι εφικτή, μόνο αν οι πιστωτές είναι έτοιμοι να επεκτείνουν τη χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ και μετά το 2018»

Οι συντάκτες της μελέτης αναφέρονται και σε ένα «τελευταίο και πιο δύσκολο ερώτημα», όπως το χαρακτηρίζουν, που αφορά στο «πώς μπορεί να διαρθρωθεί η ελάφρυνση του χρέους, ώστε να διατηρηθούν τα κίνητρα της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις και έναν ρεαλιστικό βαθμό δημοσιονομικής προσαρμογής, αφού το Grexit δεν θα αποτελεί πλέον απειλή». Στο σημείο αυτό αναφέρουν ότι, για παράδειγμα, αν δεν υπάρξει άλλο πρόγραμμα του ΕΜΣ μετά το 2018, η ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να δοθεί, εφόσον επιτευχθεί ένα σύνολο διαρθρωτικών ή δημοσιονομικών στόχων «μετά το πρόγραμμα» , οι οποίοι θα ορισθούν και θα παρακολουθούνται για μία 3ετή έως 5ετή περίοδο.

Η τοποθέτηση αυτή συνιστά την κλασική -πλέον- παγίδα παρατεταμένης επιτροπείας που επιδιώκει εξ αρχής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με τον τρόπο αυτό προλειαίνεται το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση, εξαντλώντας με λογικά επιχειρήματα όλα τα υπόλοιπα σενάρια και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η Ελλάδα (ανεξαρτήτως κυβέρνησης) δεν θα κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό στέλνεται το μήνυμα ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει να δώσει τα “κλειδιά”, ζήτημα που αποτελεί το πραγματικό και ουσιαστικό διακύβευμα της αντιπαράθεσης τόσο με το ΔΝΤ όσο και με την ελληνική κυβέρνηση.

Γνωρίζοντας όμως ότι θα υπάρξουν ισχυρές πολιτικές αντιδράσεις σε αυτό το σενάριο η έκθεση οδηγεί στο τέταρτο σενάριο, το οποίο όμως δεν περιγράφει στα αρχικά σημεία αλλά αφήνει για τους πιο επιμελείς αναγνώστες και το εκπαιδευμένο μάτι, λίγο χαμηλότερα:

Ο σκοπός της εργασίας αυτής δεν είναι να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο μείωσης του χρέους. Αυτό θα απαιτήσει την αντιμετώπιση
επιπλέον ερωτημάτων, το πιο σημαντικό, πώς μπορούν να συμβαδίσουν αξιόπιστα ελάφρυνση του χρέους με κίνητρα για μεταρρυθμίσεις
και χρηστή δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα. Τούτου λεχθέντος, η μελέτη θα μπορούσε να συμβάλει στην εξεύρεση ενός τέτοιου σχεδίου, επισημαίνοντας
σε εναλλακτικές προσεγγίσεις για την επέκταση ελάφρυνση του χρέους που θα μπορούσε να επιτύχει τη βιωσιμότητα του χρέους.

Με τον τρόπο αυτό θέτει πλαγίως ζήτημα νέων μεταρρυθμίσεων τις οποίες επιχειρεί να εντάξει στη διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, προσπαθεί δηλαδή να μετατοπίσει το βάρος των μέτρων ελάφρυνσης από τους πιστωτές στη χώρα.

Προχωρώντας διατυπώνει με σαφήνεια το σενάριο της συμμετοχής των αποκρατικοποιήσεων στη διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους αναπτύσσοντας μάλιστα τέσσερα διαφορετικά υποσενάρια για να καταλήξει -όπως συνηθίζει- στο τελευταίο όπου η ελληνική κυβέρνηση θα εισπράξει 28,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις, εκ των οποίων 22,9 δισ. από πωλήσεις μη τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων και 5,7 δισ. από πωλήσεις τραπεζών.

Οι συντάκτες επιδιώκουν με τέτοιο πάθος να οδηγήσουν τη συζήτηση στην ανάγκη ενός νέου προγράμματος εποπτείας που θα συνδυάζει προοδευτική ελάφρυνση του χρέους σε αντάλλαγμα για νέες μεταρρυθμίσεις που επανέρχονται στο τέλος της μελέτης τους στο ίδιο θέμα αλλά εκεί αφήνουν το ερώτημα αναπάντητο:

Πως θα μπορούσε να διαρθρωθεί ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης χρέους έτσι ώστε να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τη διάθεση για μεταρρυθμίσεις;

διερωτώνται οι συντάκτες της έκθεσης, ενώ συνεχίζουν κάνοντας καθαρά πολιτικές διατυπώσεις και μιλώντας και για πολιτικές νίκες.

[pdf-embedder url=”http://crisismonitor.gr/wp-content/uploads/2017/04/wp17-6.pdf” title=”Χρειάζεται η Ελλάδα μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους; Και αν ναι, πόση;”]

Συνημμένα

  • Χρειάζεται η Ελλάδα μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους; Και αν ναι, πόση; (480 kB)

Σχετικά

Tags: δημόσιο χρέοςΕλλάδαΜνημόνιο
Share17Tweet11Share3Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Χάρτης επικινδυνότητας φωτιάς
The Wire

Χάρτης επικινδυνότητας φωτιάς

18 Μαΐου 2022
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, οι οικολογικές επιπτώσεις τους είναι εμφανείς από το διάστημα.
Spotlight

Sentinel-2: Οι καμένες εκτάσεις του 2021 στην Αττική ορατές από το διάστημα

18 Μαΐου 2022
Κοροναϊός

Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ

17 Μαΐου 2022
Επόμενο άρθρο
ΔΝΤ

Συμφωνία ΗΠΑ- Βερολίνου για συμμετοχή ΔΝΤ με μικρό δάνειο στην Ελλάδα

Βόρειος Κορέα: Παρεμβαίνει η Κίνα, σε συναγερμό οι ΗΠΑ

MostPopular

  • Ο Ταγίπ Ερντογάν

    NATO: Τουρκικό μπλόκο στην… πόρτα σε Σουηδία – Φινλανδία

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Μήνυμα στον Πούτιν με bcc στoν Ερντογάν

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Σουέζ: Κονβόι 43 πλοίων διαπλέει τη διώρυγα τώρα

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν έχει χάσει τη μπάλα

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο – έρχονται βροχές

    97 shares
    Share 39 Tweet 24

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}