if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Μπορεί το NATO να σώσει τον Τραμπ;

Το ρόλο του nATO εξήρε και ανέδειξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τις προεκλογικές θέσεις του όπου το χαρακτήριζε “παρωχημένο”, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως συμπόρευση με το “κατεστημένο” που υποσχόταν να ανατρέψει προεκλογικά.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν η αποδοχή του NATO και της στρατηγικής του απέναντι στη Ρωσία να αποτελέσει το σωσίβιο για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει μια διαρκώς διευρυνόμενη έρευνα στις σχέσεις των ανθρώπων του επιτελείου του με τη Ρωσία, αλλά την εκστρατεία πολιτικής του αποδόμησης από τα μεγαλύτερα αμερικανικά και διεθνή media.
Υπ αυτό το πρίσμα, η συμπαράταξη του Ντόναλντ Τραμπ με το NATO αφορά περισσότερο την εσωτερική παρά τη διεθνή ατζέντα και στρέφεται την προάσπιση του ίδιου και του κύκλου του και λιγότερο στο διεθνή ρόλο και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

“Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο”

δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την οποία είχε καλέσει

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ενώ συμπλήρωσε ότι:

“η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια ασπίδα για την διεθνή ειρήνη”.

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους για την απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης εναντίον συριακού αεροδρομίου σε απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσε η Δαμασκός. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

[graphiq id=”3Gf2xlKGWW1″ title=”NATO: Προφίλ και μέλη” width=”700″ height=”834″ url=”https://w.graphiq.com/w/3Gf2xlKGWW1″ ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version