if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Βουλγαρία: Εύκολη νίκη ευρωπαϊστών, διπλασίασαν δυνάμεις οι ρωσόφιλοι

Μια νίκη για όλους επιφύλασσαν τα εκλογικά αποτελέσματα στη Βουλγαρία με το κεντροδεξιό κόμμα GERB, του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, να κερδίζει τις εκλογές συγκεντρώνοντας συγκεντρώνει 38,58% με καταμετρημένο το 89,7% των ψήφων.

Ακολουθούν οι φιλορώσοι Σοσιαλιστές (BSP) με 26,8%, που είχαν δηλώσει ότι είναι πρόθυμοι να βελτιώσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται διπλωματική ένταση με την Ευρώπη. Τρίτο κατατάσσεται το εθνικιστικό κόμμα “Ενωμένοι Πατριώτες” που συγκέντρωσε 9,2%.
Η νέα Βουλή θα είναι πεντακομματική, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ενώ όλα δείχνουν ότι το κεντροδεξιό κόμμα του Μπορίσοφ δεν θα σχηματίσει εύκολα αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με το εθνικιστικό κόμμα για να κυβερνήσει.Στη νέα Βουλή αναμένεται να συμμετάσχουν το κόμμα της τουρκικής μειονότητας MRF που συγκέντρωσε το 8,9% και το κόμμα της “Λαϊκής Βούλησης” με 4,1%.

Νίκη όμως μπορεί να χαρακτηριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα και για τους Σοσιαλιστές οι οποίοι διπλασίασαν τη δύναμή τους.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μπορίσοφ παραιτήθηκε μετά την ήττα που υπέστη το κεντροδεξιό κόμμα που τη στηρίζει στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών και πρώην πτέραρχος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατήγγειλαν εξωτερικές παρεμβάσεις καθώς και προσπάθεια της Τουρκίας να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του κόμμαος της τουρκικής μειονότητας, το οποίο εν τέλει κατάφερε να μπει στη Βουλή.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version