if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Άγκυρα “γκρινιάζει” για τη συμφωνία της Ρωσίας με τους Κούρδους

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας μετά τη συμφωνία της Μόσχας με τους Κούρδους YPG για την παραχώρηση βάσης στη βορειοδυτική Συρία και την εκπαίδευσή τους, δίνοντάς τους πρακτικά τον έλεγχο μιας περιοχής πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η δημοσιοποίηση της συμφωνίας από τους Κούρδους και η δημοσιότητα που δόθηκε από τα ευρωπαϊκά media στο θέμα ανάγκασε την Άγκυρα να καλέσει Ρώσο πρέσβη για να του διαβιβάσει την ανησυχία της σχετικά τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη από πυρά ελεύθερου σκοπευτή ο οποίος πυροβόλησε από περιοχή της Συρίας που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο.

Πρόκειται για περιοχή όπου δραστηριοποιούνται ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, της Τουρκίας, γεγονός στο οποίο δίδεται σημασία μόνο λόγω της πρόσφατης συμφωνίας, την οποία η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά υλοποιείται ήδη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε χθες τη μεθοριακή περιοχή Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG και στην οποία βρίσκεται η ρωσική βάση που εκχωρήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ ήδη έχουν μεταβεί επί τόπου Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι για την εκπαίδευση των κουρδικών μονάδων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Mετά τον θάνατο του στρατιώτη από πυρά που εκτοξεύθηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου είπε πως η Τουρκία αναμένει από τη Ρωσία να σεβαστεί τιε ευαισθησίες της και χαρακτήρισε τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν Rώσους στρατιώτες με μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής «δυσάρεστες».

Οι Κούρδοι του υποστηρίζονται κυρίως και συνεργάζονται με τις ΗΠΑ, γι αυτό και συμμετέχουν ενεργά, υπό αμερικανική καθοδήγηση στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα, με τον Τούρκο εκπρόσωπο Τύπου να χαρακτηρίζει το γεγονός απαράδεκτο. Οι τουρκικές δυνάμεις είναι έτοιμες να λάβουν μέρος (στην επιχείρηση) σε συνεργασία με τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό, είπε.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version