if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Γαλλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Φιγιόν

Αν τα διεθνή media αποδίδουν πολύ προσεκτικά την υπόθεση Φιγιόν γράφοντας ότι “τέθηκε υπό επίσημη διερεύνηση” στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη είναι ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας στον οποίο έδωσε κατέθεση ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που του παρασχέθηκαν και έχοντας εξετάσει το προανακριτικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι α αρχές απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του πολιτικού, εκκινώντας την ανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Φρανσουά Φιγιόν είναι ύποπτος για την διασπάθιση χιλιάδων ευρώ από κρατικά κονδύλια, με πληρωμές στην οικογένειά του για δουλειά που ενδεχομένως να μην έχει τελεστεί.

Αυτό συνεπάγεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο ψευδορκίας, υπεξαίρεσης, ενώ αν διαπιστωθεί ότι η δουλειά για την οποία πληρώνονταν τα συγκεκριμένα άτομα δεν έγινε τότε τα χρήματα θα ζητηθεί να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
[graphiq id=”iXJzpnG4yGh” title=”Poll: Outcome of French Presidential Election” width=”600″ height=”672″ url=”https://w.graphiq.com/w/iXJzpnG4yGh” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο Φρανσουά Φιγιόν, που ηγούνταν στις Δημοσκοπήσεις μέχρι το ξέσπασμα το σκανδάλου εμπλέκεται σε τρεις υποθέσεις ως ύποπτος για κατάχρηση εξουσίας και διασπάθιση Δημοσίου χρήματος με αποδέκτες τη γυναίκα του, ως επιστημονική βοηθό του και τα δυο παιδιά του ως δικηγόρους με συμβάσεις έργου.

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη καθώς διερευνόνται και οι ενδοοικογενειακές μεταφορές χρημάτων όπου τα παιδιά του κ. Φιγιόν φέρονται να μεταβιβάζουν έως και το 70% του μισθού τους στον κοινό λογαριασμό των γονιών τους, υποστηρίζοντας ότι αποπλήρωναν τα λεφτά για τους γάμους τους.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version