if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί τη Ρωσία για σχεδιασμό πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο

Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον

Ερωτηματικά εγείρουν δηλώσει του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επανέφερε στο προσκήνιο σενάρια για ρωσική εμπλοκή και σχεδιασμό πραξικοπήματος και δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ματροβουνίου το 2016. Οι δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον έρχονται μερικές μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο καθώς οι σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας είναι επί μακρόν τεταμένες.

Μιλώντας σε εκπομπή του ITV ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για την ύπαρξη πλούσιου αποδεικτικού υλικού ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από την προσπάθεια βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, επειδή αυτή αιτήθηκε τη συμμετοχή της στο NATO.

Το σενάριο αυτό είχε υιοθετήσει και η Εισαγγελία του Μαυροβουνίου από τις έρευνες που ακολούθησαν αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού, η οποία αποδόθηκε σε ρωσόφιλους εθνικιστές, χωρίς ωστόσο να εμπλέξουν ευθέως τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τα συμπεράσματα είχε αναδείξει παλαιότερα στο πλαίσιο ρεπορτάζ και το Skye News, υποστηρίζοντας ότι σε αυτά είχαν καταλήξει οι αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς ωστόσο να ευπάρξει επίσημος σχολιασμός από τις πολιτικές ηγεσίες των δυο χωρών.

Δημοσιεύματα που ακολούθησαν αποδίδουν την μετέπειτα παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διαδοχή από τον αναπληρωτή του στα στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version