if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Μέρκελ στον Τραμπ, ενώ όλα παίζονται

Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τράμπ θα έχει αύριο η Άγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας και ΗΠΑ-ΕΕ και ενώ το μέλλον το NATO παραμένει αβέβαιο, με τη ρωσική προκλητικότητα να κλιμακώνεται.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ως προτεραιότητα τη γεωστρατηγική, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα εμπορικά και διμερή ζητήματα, σε μια συνάντηση η έκβαση της οποίας αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική της Γερμανίας στην ΕΕ και την κατεύθυνση της Ένωσης για τα επόμενα χρόνια.

Μέρκελ και Τραμπ αναμένεται ωστόσο να υιοθετήσουν κοινή -σκληρή- στάση έναντι της Κίνας, ενώ θα χρειαστεί αρκετή συζήτηση για τον προσδιορισμό του ρόλου της Τουρκίας σε μια σειρά από ζητήματα, ξεκινώντας από το προσφυγικό και τον ISIS.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ήδη θέσει ως κόκκινη γραμμή την επιβολή δασμών αντιτείνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πυροδοτήσει αντίποινα, όπως την επιβολή μεγαλύτερων φόρων στις αμερικανικές εταιρείες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σκοπός της Μέρκελ είναι η η διατήρηση του ελεύθερου εμπορίου και μιας ισχυρής Ευρώπης και για αυτούς τους λόγους κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει τη δημιουργία εμπορικών συμφωνιών με άλλα κράτη, ως απάντηση στην ρητορική προστατευτισμού του Tραμπ, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.

Με την επίσκεψή της, η Μέρκελ έχει στόχο να αποκομίσει και προεκλογικά οφέλη. Για την Γερμανίδα καγκελάριο, η υπεράσπιση του εξαγωγικού μοντέλου της γερμανικής οικονομίας αποτελεί «κλειδί» για την δημοτικότητα του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version