if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Νέο διάταγμα Τραμπ για το μεταναστευτικό

[graphiq id=”iDqsUf47Uxv” title=”Ετήσιος αριθμός προσφύγων που εισέρχονται στις ΗΠΑ” width=”700″ height=”663″ url=”https://w.graphiq.com/w/iDqsUf47Uxv”]
Νέο προεδρικό διάταγμα που εξαιρεί το Ιράκ και όσους έχουν ήδη visa, ώστε να ικανοποιήσει τη συμφωνία μετεγκατάστασης μεταναστών και να αποφύγει νέες δικαστικές επιπλοκές εξέδωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το το νέο εκτελεστικό διάταγμα απαγορεύονται οι νέες εκδόσεις visa από 6 μουσουλμανικής πλειονότητας χώρες για 90 ημέρες.

Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο διάταγμα αφορά την αφαίρεση του Ιράκ από τη λίστα, καθώς και τη διευκρίνηση ότι όσοι πολίτες της Συρίας, της Λιβύης, του Σουδάν, του Ιράν, της Σομαλίας και της Υεμένης διαθέτουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα που να τους επιτρέπουν την είσοδο στις ΗΠΑ δεν επηρεάζονται.
Το διάταγμα ισχύει για 90 ημέρες, ενώ ο κ. Τραμπ είχε αναφέρει ότι για κάποιες από τις χώρες η περίοδος της απαγόρευσης εισόδου αναμένεται να παραταθεί.
[graphiq id=”fcvu2b1e3qd” title=”Μετανάστευση στις ΗΠΑ από τις χώρες που περιλαμβάνονται στο 2ο διάταγμα Τραμπ” width=”700″ height=”672″ url=”https://w.graphiq.com/w/fcvu2b1e3qd” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η έναρξη εφαρμογής του διατάγματος ορίζεται στις 16 Μαρτίου, για την αποφυγή «αναταράξεων» στην ταξιδιωτική κίνηση.
Όσοι πολίτες των έξι χωρών διαμένουν στις ΗΠΑ νόμιμα, με άδεια εργασίας (πράσινη κάρτα) ή έχουν βίζα σε ισχύ δεν επηρεάζονται από το διάταγμα.
Σε κοινές δηλώσεις τους μετά την υπογραφή του διατάγματος, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο γενικός εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης) Τζεφ Σέσιονς και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι ανέφεραν ότι 300 άνθρωποι οι οποίοι είχαν γίνει δεκτοί στις ΗΠΑ ως πρόσφυγες ερευνώνται από το FBI για πιθανές διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.
Ο κ. Κέλι υπερθεμάτισε για την αναγκαιότητα των περιορισμών, σημειώνοντας ότι πολλές φορές οι εχθροί των ΗΠΑ εκμεταλλεύονται τις ελευθερίες που παρέχει το αμερικανικό κράτος, στρέφοντάς τες εναντίον του.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version