if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Το Trump-effect παγώνει τις αγορές

trader

Σε σύγχυση και χωρίς κατεύθυνση βρίσκονται οι επενδυτές τόσο στη Wall Street όσο και στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η πολιτική του Ντόναλντ Τράμπ συναντά ισχυρές αντιστάσεις και η προοπτική συγκρούσεων και αντιπείνων προβληματίζει την επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα. Σε αυτό το κλίμα οι αγορές αναμένεται να εισέλθουν σε φάση συσσώρευσης αναμένοντας ισχυρές ενδείξης σταθεροποίησης της πολιτικής συγκυρίας.

[graphiq id=”57eoCnDI1Tv” title=”Οι αγορές των ΗΠΑ από τις εκλογές” width=”700″ height=”515″ url=”https://w.graphiq.com/w/57eoCnDI1Tv” ]

Στη Wall Street, ο Dow Jones κινήθηκε σταθεροποιηικά κλείνοντας με πτώση 0,03% στις 19.884 μονάδες, ένδειξη της έλλειψης καταλυτών που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν τη βραχυρόνια τάση.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,06% στις 2.280 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 0,1% στις 5,636 μονάδες

Το κλίμα στις συνομιλίες του Trump με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας και τον πρόεδρο του Μεξικού -δύο σημαντικών εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ- ήταν εκρηκτικό, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο το Ιράν για πιθανές νέες κυρώσεις μετά τη δοκιμή πυραύλου κρουζ. Οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν τη σύγχυση γύρω από τις προτεραιότητες πολιτικής και στόχους της νέας κυβέρνησης Trump.
[graphiq id=”3K40gKOWT2Z” title=”U.S. Dollar Index Futures (ICEUS:DX) – 90 Days” width=”700″ height=”594″ url=”https://w.graphiq.com/w/3K40gKOWT2Z” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στο οικονομικό μέτωπο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα -κατά 14.000-, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Εξάλλου, η παραγωγικότητα των Αμερικανών εργαζομένων αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στο τέλος του 2016, μετά από μια παρατεταμένη πτωτική τάση.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και η απόφαση της Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια κάνοντας λόγο για “μέτρια ανάπτυξη”, “σχεδόν ισορροπημένους” κινδύνους για την οικονομία και βελτίωση του επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος.
[graphiq id=”cIjziv2Ja8R” title=”Διεθνή Χρηματιστήρια” width=”700″ height=”802″ url=”https://w.graphiq.com/w/cIjziv2Ja8R” ]

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα χρήσης, προχώρησε η Estee Lauder, πτώση 19% στα κέρδη τριμήνου εμφάνισε η Lazard, ενώ αυξημένα κέρδη και έσοδα το τελευταίο τρίμηνο είχε η Philip Morris. Επίσης, η Amazon επενδύει 1,49 δισ. δολάρια στην κατασκευή κέντρου διαχείρισης εμπορευμάτων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version