if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Brexit: “Αδάμαστη” η οικονομία, ανησυχίες για πληθωρισμό

Την επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για την πορεία της βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνει, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν αντιθέσει με τα όσα ανέμεναν τα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, η ανάπτυξη είναι ισχυρή, ενώ πλέον υπάρχουν ανησυχίες για τις ενισχυόμενες πληθωριστικές πιέσεις.
[graphiq id=”bjezAAHAjGt” title=”Μεγάλη Βρετανία: Κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι” width=”700″ height=”610″ url=”https://w.graphiq.com/w/bjezAAHAjGt” ]

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπεται να τρέξει με ρυθμό της τάξης του 2% το τρέχον έτος, έναντι 1,4% που περιέγραφαν οι προηγούμενες προβλέψεις.
Η μεγάλη υποχώρηση της στερλίνας σε συνδυασμό με τα μέτρα σταθεροποίησης και ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος αποτέλεσαν εκρηκτικό μείγμα που αποδεικνύεται αντιστάθμισε και με το παραπάνω την επίδραση του αρνητικού κλίματος και της φυγής κεφαλαίων λόγω του Brexit.
Για τον πληθωρισμό η BoE προβλέπει ενίσχυση στο 2,7% το 2017 με προοπτική να τποχωρήσει στο 2,6% το 2018 και περαιτέρω αποκλιμάκωσης στο 2,4% το 2019.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version