if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν επικίνδυνα μεγάλη εξάρτηση απ το Ισραήλ

Εντεινόμενη εξάρτηση από το Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου προδίδουν πράξεις και διαρροές από τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μετά τις αναπάντητες από τις ΗΠΑ ανακοινώσεις του Ισραήλ νέα οικιστικά σχέδια στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική όχθη, ακολούθησαν οι διαρροές για μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλίμ και εσχάτως η πληροφορία για ενδεχόμενη ανάκληση του πακέτου βοήθειας 220 εκατ. δολαρίων που έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στους Παλαιστήνιους.

Η νέα αμερικανική στρατηγική στη Μέση Ανατολή αν και εξυπξηρετεί τις επιδιώξεις του Ισραήλ θεωρείται πολύ πιθανό να δράσει αποσταθεροποιητικά διευκολύοντας την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους και την επικράτηση της Αλ Νούσρα στην ευρύτερη περιοχή.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Υιοθετώντας αδιακρίτως τις θέσεις του Ισραήλ, ενώ προετοιμάζονται για υπερπαγωγή πετρελαίου και νέες συζητήσεις με το Ιράν και την Κίνα, οι ΗΠΑ άναμένεται να χάσουν στηρίγματα και να οδηγηθούν σε στρατιωτική πανωλεθρια στην περιοχή, επιτρέποντας την επιβίωση και άνθηση του ISIS.

Παράλληλα η άρδην αλλαγή διπλωματικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή δημιουργεί την αίσθηση της ασυνέπειας των ΗΠΑ και μειώνει το βαθμό συνεργασίας άλλων χωρών.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος, το υπουργείο επανεξετάζει τώρα “αυτή τη δαπάνη που εγκρίθηκε την τελευταία στιγμή από την προηγούμενη κυβέρνηση και θα προβεί στις κατάλληλες προσαρμογές για να διασφαλίσει ότι ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ-Πενς”.

Οι ΗΠΑ είναι ιστορικά ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ, όμως ταυτόχρονα παρέχει οικονομική στήριξη και στα παλαιστινιακά εδάφη. Τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τελ-Αβίβ επικρατούσε ένταση και ο Κέρι είχε κατηγορήσει την ισραηλινή δεξιά και τους εποίκους ότι σαμποτάρουν τη λύση των δύο κρατών. Αντιθέτως ο Τραμπ, κατά την προεκλογική του εκστρατεία εμφανίστηκε πιο κοντά στις θέσεις του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα την επανέναρξη της κατασκευής κατοικιών για εποίκους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ αρνήθηκε την Τρίτη να σχολιάσει την ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών που αφορούσε την οικοδόμηση 2.500 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η κυβέρνηση Ομπάμα καταδίκαζε συστηματικά τον εποικισμό που θεωρούσε όχι μόνο ότι είναι παράνομος αλλά και ότι συνιστά ένα σημαντικό εμπόδιο για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version