if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Πως ο Τράμπ άδειασε τον Ομπάμα την ώρα της κρίσης

Παρασκηνιακές επαφές του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τράμπ με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ αποκαλύπτει Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.

Αν και δεν αποτελεί ασυνήθιστο γεγονός και εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διάδοχης κατάστασης, εν τούτοις η επικοινωνία την ημέρα που ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωνε τις κυρώσεις για το hacking συνιστά στην ουσία θεσμικό και διπλωματικό ατόπημα καθώς υποσκάπτεται η εξουσία του εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ δυναμιτίζοντας ακόμα και τη διαδικασία διαδοχής.
Το επιτελείο του Ντόνλαντ Τράμπ αν και αρχικά είχε αρνηθεί ότι υπήρξε επικοινωνία του στρατηγού Φλυν, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του νέου προέδρου, με Ρώσους αξιωματούχους, στη συνέχεια παραδέχθηκε δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες.

[graphiq id=”awIE0kflO2p” title=”Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Πως χαρακτηρίζετε τη στάση του Ντόναλντ Τράμπ απέναντι στη Ρωσία” width=”700″ height=”498″ url=”https://w.graphiq.com/w/awIE0kflO2p” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Σύμφωνα με τον Independent η μια επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα επιβολής των κυρώσεων, και η άλλη νωρίτερα.
Το Reuters όμως υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τρεις πηγές έγιναν πέντε συνολικά επικοινωνίες μεταξύ του συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ και του Ρώσου πρέσβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις σκληρές κυρώσεις που επέβαλε ο Μπαράκ Ομπάμα στη Ρωσία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν απάντησε, παρά τη σχετική πρόταση του υπουργού Εξωτερικών. Αντ αυτού ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι αναμένει δείγμα γραφής του νέου προέδρου της χώρας επιφυλασσόμενος για αντίποινα.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τράμπ εξήρε τη στάση του Βλάντιμιρ Πούτιν λέγοντας ότι ήταν «πολύ έξυπνη», ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Μπαράκ Ομπάμα και υποσκάπτοντας στην ουσία την πολιτική του εν ενεργεία εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια και μετά από την ενημέρωσή του από τις μυστικές υπηρεσίες ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ αποδέχθηκε το πόρισμα σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στους servers των Δημοκρατικών, εκτοξεύοντας παράλληλα κατηγορίες και σε βάρος της Κίνας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version