• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ετσι ξεσκίζουν την Ευρώπη (σε γραφήματα)

20 Νοεμβρίου 2016 - Ενημερώθηκε: 23 Νοεμβρίου 2016
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισού – Ράλισ στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025

Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Ανακάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων

9 Μαΐου 2025

Eurobank: Ανεβάζει τον πήχυ στα €3,20 η Citi

9 Μαΐου 2025

Οι αλουμινάδες δεν τρέχουν στις ΗΠΑ… παρά τους δασμούς

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

9 Μαΐου 2025

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025

Αντώνης Πετρόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος στο pre-game show του Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta

9 Μαΐου 2025

Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

9 Μαΐου 2025

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας

9 Μαΐου 2025

Flame – Meteo: Μειώνονται οι πυρκαγιές, όχι όμως και τα καμμένα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

9 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

8 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται περισσότερο… έναν πόλεμο

8 Μαΐου 2025

Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

8 Μαΐου 2025

Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Capela Sixtina

8 Μαΐου 2025

Κόπωση και πτώση στις 1.721 μονάδες στο Χρηματιστήριο 

8 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Ετσι ξεσκίζουν την Ευρώπη (σε γραφήματα)

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
20 Νοεμβρίου 2016 - Ενημερώθηκε: 23 Νοεμβρίου 2016
Στις Crisis Zone, The Wire, Προσφυγικό, Τρομοκρατία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
18 0
0
49
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τείχη, φράχτες, αναστολή της Σένγκεν ακόμα και της Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μόνο κάποια από τα απελπισμένα μέτρα που έχουν λάβει οι Ευρωπαίοι για να… προστατευθούν από το κύμα προσφύγων και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αναιρώντας τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι σήμερα.

europe-borders-and-fences-map_02
Η Ιταλία –ακολουθούμενη από την Ελλάδα- ήδη μπλόκαρε την ψήφιση των αλλαγών στον προϋπολογισμό του 2013-2020 ζητώντας περισσότερη στήριξη τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και ενιαία γραμμή στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Το ρήγμα μεταξύ Βορείων και Νοτίων διευρύνεται, ενώ οι νέες χώρες λειτουργούν φυγόκεντρα και εθνικιστικά αποτελώντας μια ακόμη πρόκληση τόσο για την Ευρώπη όσο και για το διευθυντήριο και ιδιαίτερα για τη Γερμανία.

Σχετικάθέματα

Η ακτινογραφία του εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό στην Ευρώπη

4 Μαΐου 2025

Ο Πούτιν ανέκτησε το Κουρσκ – Ο Τραμπ συνάντησε τον Ζελένσκι

26 Απριλίου 2025

Ο Τραμπ παρακαλάει τον Πούτιν να σταματήσει με αναρτήσεις στα social

24 Απριλίου 2025

Η πολιτική της δημιουργίας γερμανικής αυλής γυρνάει μπούμερανγκ και απειλεί την Ευρώπη. Αντίστοιχα αποτελέσματα έχει και η στρατηγική των ΗΠΑ για ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος σε αυτές τις χώρες με στόχο την εδραίωση του χάσματος και της αντιπαλότητας με τη Ρωσία.

Με την Ευρώπη των κοινωνιών να ξηλώνεται, το Brexit και τις νέες χώρες να αμφισβητούν την πολιτική ενοποίηση και τη Γερμανία την τραπεζική, η Ευρώπη φαίνεται ότι διαλύεται «στα εξ ων συνετέθη».

Η Γερμανία με καθυστέρηση και με την επίκληση της αναγκαιότητας και της ρωσικής απειλής επιταχύνει τη δημιουργία του Ευρωστρατού, με στόχο να ενισχύσει τους συνεκτικούς κρίκους της ΕΕ, να αποδείξει ότι ακούει τους φόβους και τις ανάγκες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας.

Προσπαθώντας να εφαρμόσει την «ηγεσία με το παράδειγμα» και με βαρύ πολιτικό κόστος η Άνγκελα Μέρκελ έβαλε τη Γερμανία ως προμετωπίδα στην προσφυγική κρίση υποδεχόμενη συνολικά περίπου 1 εκατ. ανθρώπους.
Η Κομισιόν κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος επιτάχυνε τον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της Frontex σε ακτο-συνοριοφυλακή, ενώ έδωσε και πολιτικό χώρο στις νέες χώρες.

Οι κινήσεις όμως αυτές δεν συνεισέφεραν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των συνεκτικών δομών καθώς ήταν “πολύ λίγα, πολύ αργά”.

Αντ’ αυτού το club Vizegrad έγινε μοχλός πίεσης προς την Κομισιόν και αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών κεκτημένων. Χτίστηκαν τείχη και φράχτες, έκλεισε ο βαλκανικός διάδρομος και αναπτύχθηκε αντευρωπαϊκή ρητορική.

figuresataglance-2nov2016

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του προς το Businessinsider ο Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φρανσουά Κρεπώ:

Οι ροές μεταναστών προς την Ευρώπη δεν υποχωρούν και οι συνοριακοί έλεγχοι γίνονται το “νέο κανονικό” -“the new normal” σε μια υποτιθέμενη ελεύθερη ζώνη. Οι μετανάστες γίνονται οολοένα και περισσότερο στόχοι επιθέσεων.

Ενώ συνεχίζει παρατηρώντας:

“Είνα τρομακτικό να παρατηρείς πως η συζήτηση για τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους έχει περιοριστεί στον μικρότερο κοινό παρονομαστή, τροφοδοτώντας τον φόβο και την ξενοφοβία και καθιστώντας τους μετανάστες βορά στα νύχια του κάθε λογής λαϊκιστή”.

Ο Κρεπώ καταλήγει λέγοντας:

“Η Ευρώπη στερόντας τα δικαιώματα των μεταναστών οδηγείται σε ένα τρομακτικό νέο επίπεδο”.

Η Ευρώπη σύρθηκε πίσω από τις νέες χώρες εμπλεκόμενη στην κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία, αναγκάστηκε να δεχθεί ενίσχυση του NATO εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, ενώ όλες οι διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής σύγκλισης πάγωσαν ή ακόμα και αποδομήθηκαν.

Η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως σε πέντε από τις χώρες που έχουν επιβάλλει έκτακτους συνοριακούς ελέγχους να τους διατηρήσουν για τρεις μήνες ακόμη, οι οποίες είναι οι:

– Αυστρία
– Γερμανία
– Δανία
– Σουηδία
– Νορβηγία

Συμβατικά οι χώρες αυτές έπρεπε να επανέλθουν στη Σένγκεν στις 11 Νοεμβρίου, κάτι που προφανώς δεν συνέβη.

Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εκεί, καθώς συνοριακοί έλεγχοι και περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν επιβληθεί σε αρκετά συνοριακά περάσματα, λειτουργώντας πλέον ανασταλτικά ακόμα και για το εμπόριο.

Η Κομισιόν αν και έχει ανάγει σε κορυφαία προτεραιότητα την επαναφορά της Συνθήκης Σένγκεν σε πλήρη εφαρμογή απέχει ακόμα πολύ από την πραγμάτωση αυτού του στόχου που αρχικά είχε καταληκτική ημερομηνία τον Ιανουάριο του 2017.

Μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκδώσει μια ιδιαίτερα αναλυτική μελέτη του κόστους της αναστολής της συνθήκης Σένγκεν, ιδέα που έχει πέσει κατ επανάληψη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κυρίως από τις χώρες του Βίζεγκραντ, ενώ το σενάριο προτάθηκε και από Ινστιτούτο CarnegieEurope.

Στην έκθεση με τίτλο: «Επιστροφή στη Σένγκεν: Η Κομισιόν προτείνει οδικό χάρτη για την αποκατάσταση ενός πλήρως λειτουργικού συστήματος Σένγκεν», η Επιτροπή επιχειρεί μια πρόχειρη αποτίμηση του κόστους για τις χώρες μέλη και το εμπόριο στα βασικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Κομισιόν:

– Χώρες μέλη όπως η Πολωνία, η Ολλανδία, ή η Γερμανία θα επιβαρυνθούν με επιπλόν κόστη της τάξης των 500 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά-εμπόριο αγαθών
– Οι εταιρίες με έδρα την Ισπανία ή την Τσεχία θα αναγκάζονταν να πληρώσουν επιπλέον 200 εκατ. σε κόστη
– Στον τουρισμό εκτιμάται ότι θα χαθούν τουλάχιστον 13 εκατ. διανυκτερεύσεις, με συνολικό κόστος 1,2 δισ.
– Οι συνοριακοί έλεγχοι θα απαιτούσαν επιπλέον 1,7 εκατ. συνοριοφύλακες και κόστος 1,3 έως 5,2 δισ. Σε επίπεδο χαμένου χρόνου
– Επιπλέον διοικητικά κόστη από 600 εκατ. έως 5,8 δις. Θα καλούνταν να πληρώσουν οι κυβερνήσεις για την επαναφορά και τη διατήρηση των συνοριακών ελέγχων

Το οικονομικό κόστος είναι μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος αλλά σίγουρα όχι η μόνη, καθώς η Σένγκεν αποτελεί ορόσημο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και η αναστολή της θα στείλει μηνύματα αποσύνθεσης, έλλειψης αξιοπιστίας και πολιτικής αναποτελεσματικότητας τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και παγκοσμίως.

Η διεθνής εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δεχόταν νέα απανωτά χτυπήματα, ενώ το Brexit θα φαινόταν ως λογική επιλογή, δίνοντας ώθηση στους ευρωσκεπτικιστές και τους ξενοφοβικούς, αποτελώντας κατ ουσία την απαραίτητη αβάντα για την ενίσχυση της ακροδεξιάς.

Σχετικά

Tags: Ανατολική ΕυρώπηΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕυρωστρατός
Share20Tweet12Share3Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Spotlight

Η ακτινογραφία του εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό στην Ευρώπη

4 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Ο Πούτιν ανέκτησε το Κουρσκ – Ο Τραμπ συνάντησε τον Ζελένσκι

26 Απριλίου 2025
Crisis Zone

Ο Τραμπ παρακαλάει τον Πούτιν να σταματήσει με αναρτήσεις στα social

24 Απριλίου 2025
Επόμενο άρθρο

Σφαγή κατασκόπων στις ΗΠΑ: Θέλουν να φάνε τον επικεφαλής της NSA

Εκτακτη βοήθεια $41,6 εκατ. στην Αϊτή από το ΔΝΤ

MostPopular

  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    253 shares
    Share 101 Tweet 63
  • Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Ημιτελή εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τραμπ

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Έπιασε τους στόχους η Eurobank: Από το εξωτερικό και Wealth Management τα κέρδη

    59 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr