if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Στήριξη Πένς σε Ερντογάν-Τουρκία

Μήνυμα ότι θα επαναφέρει τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκάις σε καλύτερο επίπεδο έστειλε ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινήσει τα βηματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet στις 9 Νοεμβρίου ο Μάικ Πένς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα επαναφέρει τις σχέσεις με την Τουρκία “όπως τις παλιές καλές μέρες”.

Μεταξύ άλλων ο Πένς χαρακτήρισε την Τουρκία “τον πιο σημαντικό σύμμαχο στην περιοχή”, προσθέτωντας ότι θα εργαστεί για τη διεύρυνση των σχέσεων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ενδείξεις στην καετύθυνση τις βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας έστειλε και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τράμπ, αντιστράτηγος Φλύν, ο οποίος σε άρθρο του έγραψε “είναι καιρός να επανεξετάσουμε τη σπουδιαιότητα της Τουρκίας και να θέσουμε σωστά τις προτεραιότητές μας”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η επικοινωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τράμπ, μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Κατ΄τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ο Ντόναλντ Τράμπ είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι η κόρη του, Ιβάνκα Τράμπ, είναι θαυμάστρια του Τούρκου προέδρου.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version